Δεν υπερψηφίζει τη Συμφωνία για τις Βάσεις η αξιωματική αντιπολίτευση-Κλείνει στο “παρών”

Δεν υπερψηφίζει τη Συμφωνία για τις Βάσεις η αξιωματική αντιπολίτευση-Κλείνει στο “παρών”
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Ναυτική Βάση της Σούδας ΑΠΕ ΜΠΕ

Επιμένει ότι η κύρωσή της θα πρέπει να συνδεθεί με την ουσιαστική στήριξη της χώρας και την καταδίκη της Τουρκίας από την Ουάσιγκτον

Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για κύρωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις στη χώρα μας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, που ως κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία, επιμένει ότι θα πρέπει να ανασταλεί η κύρωσή της και να συνδεθεί ευθέως με με μια ξεκάθαρη στήριξη της χώρας μας και με σαφή καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας –και για το Μνημόνιο που υπέγραψε με την Άγκυρα- από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ει δυνατόν από τον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν υιοθετεί την πρόταση αυτή, η αξιωματική αντιπολίτευση φέρεται αποφασισμένη να μην υπερψηφίσει την κύρωση της Αμυντικής Συνεργασίας Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας. Η Κουμουνδούρου, επαναλαμβάνουμε, δεν διαφωνία με την Συμφωνία αυτή καθ΄εαυτή –και πώς να γινόταν αυτό από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση σε πολύ μεγάλο βαθμό διαμόρφωσε – αλλά με το χρόνο κύρωσής της και με την πίεση στην Ουάσιγκτον για μεγαλύτερη στήριξη.

Το ερώτημα είναι ποια στάση θα τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Αν, δηλαδή, θα καταψηφίσει, όπως ζητούν, κάποια στελέχη του ή εάν θα ψηφίσει παρών. Οι πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» συγκλίνουν στο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ψηφίσει τελικά «παρών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα