Και δεύτερη επιστολή στα κόμματα -που δεν απαντούν- για την προοδευτική συνεργασία αποστέλλει ο Ν. Κοτζιάς

Και δεύτερη επιστολή στα κόμματα -που δεν απαντούν- για την προοδευτική συνεργασία αποστέλλει ο Ν. Κοτζιάς
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς AP

Καμία απάντηση δεν έλαβε έως τώρα στην πρώτη επιστολή που απέστειλε προς Αλ. Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά, Γιώργο Παπανδρέου, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη για τη δηημιουργγία “προοδευτικού μετώπου”

Πώς το λέει το λαϊκό άσμα; “Σου ΄στειλα γράμμα και γραφή και απόκριση δεν πήρα;”.

Κάπως έτσι και ο Νίκος Κοτζιάς. Ούτε μια απάντηση δεν έλαβε στην επιστολή που απέστειλε προς τον Αλέξη Τσίπρα, τη Φώφη Γεννηματά, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Γιάνη Βαρουφάκη για τη δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας δημοκρατικών δυνάμεων.

Όπως δε όλα δείχνουν, τέτοια απάντηση δεν πρόκειται να λάβει τουλάχιστον έως το τέλος του έτους. Η ηγεσία της Κουμουνδούρου δείχνει να επιθυμεί να έχει η ίδια την πρωτοβουλία των κινήσεων για το ενδεχόμενο της συγκρότησης μιας κυβέρνησης των προοδευτικών δυνάμεων μετά τις εκλογές με την απλή αναλογική, παράλληλα όμως δείχνει να θέλει τουλάχιστον τη δημιουργία ενός δίαυλου επικοινωνίας με το “Πράττω” του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος, άλλωστε, ως υπουργός Εξωτερικών, είναι και ο “πατέρας” της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το ΚΙΝΑΛ, είναι άγνωστο αν και πότε θα απαντήσει, όμως πολιτικά είναι αντίθετο με την πρόταση Κοτζιά για τη δημιουργία “προοδευτικού μετώπου” -ίσως πολύ πιο ενδιαφέρουσα είναι τυχόν απάντηση από το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ακόμα και αν απαντήσει, είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην πρόταση, καθώς πρόσφατα επανέλαβε την πρόβλεψή του πως εάν υπάρξει αδιέξοδο στη συγκρότηση κυβέρνησης μετά τις εκλογές με απλή αναλογική, το πιθανότερο σενάριο είναι ο …μεγάλος συνασπισμός, η συγκυβέρνηση δηλαδή ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ! Ο δε Γιάνης Βαρουφάκης έχει αποκλείσει προεκλογικά συνεργασίες του κόμματός του με άλλες κινήσεις, εννοώντας, μάλιστα, τις προσχωρήσεις προσώπων στο κόμμα του. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, προεκλογικά είχε βολιδοσκοπήσει και τον Νίκο Κοτζιά για ένταξη στο ΜέΡΑ25, αλλά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε.

Ο Ν. Κοτζιάς, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θα παραδώσει τα …όπλα, βλέποντας πως κανείς από τους παραλήπτες της επιστολής που απέστειλε αρχές Δεκεμβρίου δεν έχει απαντήσει ακόμα. Ο επικεφαλής του “Πράττω”, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, θα αποστείλει και δεύτερη επιστολή προς τους ίδιους παραλήπτες -και θα έχει ενδιαφέρον τι θα λέει…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα