Διεύρυνση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τους συμμάχους της “Προοδευτικής Συμμαχίας”

Διεύρυνση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τους συμμάχους της “Προοδευτικής Συμμαχίας”
ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Μετά τις αποφάσεις για το Πρόγραμμα στην Πολιτική Γραμματεία, σειρά έχει η συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης. Αναζητούνται νέα πρόσωπα, που πιθανότερο όμως είναι να συμμετάσχουν την περίοδο του Συνεδρίου και εφόσον πειστούν για τη σοβαρότητα του εγχειρήματος.

Η συζήτηση και οι αποφάσεις στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Παρασκευή, για το Πρόγραμμα του κόμματος, με την παρουσία του Γιώργου Σταθάκη, αποτελούν την απαρχή σειράς κινήσεων της ηγεσίας της Κουμουνδούρου για το Συνέδριο, κινήσεων που αναμφίβολα έχουν ήδη καθυστερήσει.

Με το στοίχημα μιας αξιόπιστης εναλλακτικής στρατηγικής και αριστερής πρότασης ανοιχτό, καθώς το έργο της Επιτροπής Προγράμματος είναι δύσκολο και πάντα σε συνδυασμό και εξαρτώμενο από την καθημερινή αντιπολιτευτική τακτική, το επόμενο βήμα είναι η συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ).

Στην ΚΟΕΑ θα συμμετάσχουν τα μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, το στοίχημα, ωστόσο, είναι η τυχόν συμμετοχή και νέων προσώπων. Η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναζητά- και συζητά, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”- με νέα πρόσωπα, το πιθανότερο, ωστόσο, είναι αυτά να ενεργοποιηθούν λίγο πριν ή λίγο μετά το Συνέδριο και εφόσον πειστούν πως το όλο εγχείρημα είναι ουσιαστικό.

Το πλέον ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι βρέθηκε η χρυσή τομή και θα οριστεί και Πολιτική Γραμματεία της ΚΟΕΣ. Με το …μοντέλο της “διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ” η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος θα συμπληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και με στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, ώστε να υπάρχει ενιαίο καθοδηγητικό κέντρο που θα οδηγήσει το χώρο στο Συνέδριό του. Οι “σκληροί” της Κουμουνδούρου δεν ήθελαν νέο Γραμματέα, όπως επεδίωκαν οι σύμμαχοί τους και τελικά το μοντέλο της “διεύρυνσης” της υπάρχουσας αποτέλεσε τη “σολομώντεια λύση”, ώστε να αποφευχθούν επιπλέον τριβές.

Το επόμενο διάστημα, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει την εξόρμηση του προς το λαό, με την Αττική και τη Βόρεια Ελλάδα να προγραμματίζονται ως οι επόμενοι σταθμοί του…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα