Ο διορισμός Διοίκησης στη ΓΣΕΕ, ο Γ. Παναγόπουλος και το ΠΑΜΕ

Ο διορισμός Διοίκησης στη ΓΣΕΕ, ο Γ. Παναγόπουλος και το ΠΑΜΕ
Ο Γιάννης Παναγόπουλος Eurokinissi

Στις 6 Μαΐου η απόφαση του Πρωτοδικείου για την οριστική προσωρινή διοίκηση. “Κύμα αιτήσεων” σωματείων να παραμείνει ο Γ. Παναγόπουλος. Κανένα ηγετικό στέλεχος συνδικαλιστικής παράταξης στη νέα διοίκηση προτείνει το ΠΑΜΕ. Ερώτημα το πώς θα γίνει εντός του εξαμήνου το Συνέδριο με Προσωρινή Διοίκηση, από τη στιγμή που δεν έγινε με τη… μόνιμη.

Στις 6 Μαΐου αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου για την οριστική προσωρινή Διοίκηση της ΓΣΕΕ, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν θα είναι ακριβώς τα ίδια πρόσωπα που θα περιλαμβάνονται στην απόφαση που αναμένεται να βγει την Τετάρτη.

«Κύμα αιτήσεων» από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα προτείνει η νέα διοίκηση να έχει τους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης και τα ίδια πρόσωπα που υπάρχουν σήμερα, με επικεφαλής μάλιστα τον Γιάννη Παναγόπουλο, ο οποίος φέρεται ως ο μοναδικός που μπορεί να οδηγήσει τη ΓΣΕΕ στο Συνέδριό της εντός εξαμήνου.

Αντιθέτως το ΠΑΜΕ φέρεται να έχει προτείνει στο Πρωτοδικείο στην προσωρινή Διοίκηση της ΓΣΕΕ να μην συμμετέχει κανένα από τα ηγετικά στελέχη των συνδικαλιστικών παρατάξεων, γεγονός που αποκλείει όλα τα σημερινά κορυφαία στελέχη της πλειοψηφίας της Συνομοσπονδίας- μεταξύ αυτών τον Γ. Παναγόπουλο, τον Ν. Κιουτσούκη, τον Δ. Καραγεωργόπουλο κοκ.

Ερώτημα είναι βεβαίως πώς μια προσωρινή Διοίκηση και μάλιστα με τους ίδιους συσχετισμούς θα καταφέρει να οδηγήσει τη ΓΣΕΕ σε Συνέδριο, από τη στιγμή που δεν το κατάφερε η παρούσα Διοίκηση.

Επιπλέον, οι πληροφορίες επιμένουν ότι σε περίπτωση που ο Γ. Παναγόπουλος οριστεί Πρόεδρος στην προσωρινή Διοίκηση της  ΓΣΕΕ στο Συνέδριο θα αποχωρήσει, κινώντας από νωρίτερα τη διαδικασία δρομολόγησης της διαδοχής του.

Ενδιαφέρον, τέλος, εμφανίζει το πώς θα οργανωθεί η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, πέραν βεβαίως από τη συγκέντρωση που διοργανώνει και προετοιμάζει μεθοδικά το ΠΑΜΕ, πολύ περισσότερο καθώς η φετινή γιορτή της εργατικής τάξης είναι την Τετάρτη μετά το Πάσχα, γεγονός που καθιστά πολύ πιο δύσκολη την επιτυχία των συγκεντρώσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα