Αλβανία: “Εμφύλιο” μεταξύ Μέτα και Ράμα προκαλούν προβλέψεις έλληνα σεισμολόγου!

Αλβανία: “Εμφύλιο” μεταξύ Μέτα και Ράμα προκαλούν προβλέψεις έλληνα σεισμολόγου!
Ο Ιλίρ Μέτα AP

Δύο επιστολές Μέτα στον Ράμα να λάβει μέτρα για την προστασία των αλβανών κατοίκων από επικείμενο «σεισμό-Αποκάλυψη» που θα συμβεί στα Βαλκάνια! Τι απαντά ο αλβανός πρωθυπουργός!

«Εμφύλιο» μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού προκαλούν στην Αλβανία προβλέψεις για σεισμό-Αποκάλυψη στα Βαλκάνια, που στηρίζονται –λέει- σε προβλέψεις έλληνα σεισμολόγου!

Ο σύμβουλος για Θέματα Ασφάλειας του Προέδρου της Δημοκρατίας Ίλιρ Μέτα, Bahri Shaqiri απήυθυνε την Τρίτη έκκληση στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, τον αντιπρόεδρο κυβέρνησης Εριόν Μπράτσε και την υπουργό Άμυνας Τζάτσκα να απαντήσουν στην επιστολή του επικεφαλής του αλβανικού κράτους σχετικά με την προειδοποίηση για έναν σεισμό «Αποκάλυψη» που αναμένεται να πλήξει τα Βαλκάνια.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ίλιρ Μέτα απευθύνθηκε με επιστολή στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Εριόν Μπράτσε και την υπουργό Άμυνας Τζάτσκα για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, με σκοπό την πρόληψή τους. Στόχος αυτού του αιτήματος ήταν η πρόληψη του κινδύνου της ζωής των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πλήρη υπευθυνότητα επέλεξε την επίσημη οδό για την επίλυση αυτής της ανησυχίας προκειμένου να ληφθούν μέτρα για το καλό των πολιτών. Η Ελλάδα δεν είναι γείτονας της Νέας Ζηλανδίας, αλλά της Αλβανίας. 

Ο πρωθυπουργός Ράμα έχει την υποχρέωση να απαντήσει σοβαρά στο αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας Μέτα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπόσχεται ότι κανένας δεν θα τον εμποδίσει στην εφαρμογή των αρμοδιοτήτων του για την προστασία των πολιτών», δήλωσε ο σύμβουλος για θέματα Ασφάλειας, σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πρόεδρος Μέτα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απάντησε μάλιστα και σε ερώτηση για την επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό σχετικά με το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού στα Βαλκάνια, επισημαίνοντας ότι για το θέμα έχουν γράψει πολλά διεθνή, ευρωπαϊκά  και ελληνικά ΜΜΕ. 

Έστειλα μια επίσημη επιστολή, διότι μου το υποδεικνύουν οι  συνταγματικές και νομικές δεσμεύσεις μου. Δεν γνωρίζω τι δήλωσε ο Έλληνας σεισμολόγος, συνέχισε, αλλά μπορώ να σας αναφέρω ότι  για το θέμα μίλησαν τουλάχιστον 45 ιστότοποι στην Ελλάδα και την Αλβανία.

«Όπως είπε και ο Σύμβουλός μου, η Ελλάδα δεν είναι στην Νέα Ζηλανδία, είναι γείτονάς μας. Πριν λίγους μήνες σημειώθηκε σεισμός, όχι στο μέγεθος που είχε προειδοποιήσει ο Έλληνας σεισμολόγος – όπως έγραψαν τα ΜΜΕ –  αλλά γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστεί κάποιος τις συνέπειες του σεισμού» , δήλωσε ο αλβανός Πρόεδρος.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απάντησε ο Έντι Ράμα , σε δική του συνέντευξη Τύπου και μάλιστα μιλώντας για άλλο θέμα! Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν περιμένει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την κατεδάφιση του Εθνικού Θεάτρου, θέμα που αποτελεί μεγάλο σημείο αντιπαράθεσης στην Αλβανία, ο Ράμα απάντησε: «Για τον ίδιο λόγο  που δεν μπορεί να περιμένει και τους σεισμούς», αναφορά που όπως σχολιάστηκε, πρόκειται για ειρωνική απάντηση στην επιστολή Μέτα απέστειλε για το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού στα Βαλκάνια.

Κουίζ: Ποιος είναι ο έλληνας σεισμολόγος με τις προβλέψεις για σεισμό-Αποκάλυψη στα Βαλκάνια;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα