Επιχείρηση… κλείστε το Facebook του Παύλου Πολάκη

Επιχείρηση… κλείστε το Facebook του Παύλου Πολάκη
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης Eurokinissi

Στα όργανα αναμένεται να θέσει το θέμα ο Αλέξης Τσίπρας. Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Απάντηση του πρώην υπουργού στις επικρίσεις που δέχθηκε δημοσίως.

Έντονες αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η επίθεση του Παύλου Πολάκη στα εις βάρος του παλαιότερα λιβελογραφήματα της Ειρήνης Αγαπηδάκη, με στελέχη να ζητούν να σταματήσει επιτέλους κάποιος τα ατοπήματα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας που εκθέτουν το κόμμα, με το όλο θέμα, πάντως, να λαμβάνει και εσωκομματικές διαστάσεις.

Ουδείς στην Κουμουνδούρου αμφισβητεί τη χυδαιότητα των αναρτήσεων της Ειρήνης Αγαπηδάκη, εκλεκτής του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Εθνικής Συντονίστριας για τα Ασυνόδευτα Παιδιά (προσφυγόπουλα), αλλά και όλοι οργίζονται με τον ανεπίτρεπτο για την αριστερά τρόπο αντίδρασης του Παύλου Πολάκη, του οποίου, κατά τα λοιπά, δεν αμφισβητείται ούτε η σημαντική δουλειά του, ούτε η ακεραιότητα του. Είναι χαρακτηριστικό, πως το τελευταίο διάστημα, δημιουργήθηκε και άλλο θέμα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, καθώς ο πρώην υπουργός Υγείας αρνούνταν να υλοποιήσει την απόφαση να μην παραστούν στις συνεδριάσεις της Προκαταρκτικής για τη Novartis, ο ίδιος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αποτέλεσμα να χρειαστεί “άνωθεν παρέμβαση” και μια “πολύ δύσκολη” συνάντησή του με την Γραμματέα της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη και τον διευθυντή της Θανάση Θεοχαρόπουλο.

“Πρέπει να πειστεί ο Παύλος να μην κάνει πολιτική από το facebook” είπε χαρακτηριστικά στο Νews 24/7 στέλεχος της Κουμουνδούρου που δεν ανήκει στην εσωκομματική αντιπολίτευση, ενώ – σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”- ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να θέσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Χαρακτηριστική των αντιδράσεων για τον Π. Πολάκη, πάντως, πέραν των αποστάσεων που έλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης, είναι η δημόσια τοποθέτηση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Πάνο Λάμπρου, που αναφέρει τα εξής: «Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να «δανειζόμαστε» από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους.

Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι, σε χυδαιότητες με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς. Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα».

Νωρίτερα, ο Π. Λάμπρου, σε ανάρτησή του τόνιζε: «Μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να “ψυχιατρικοποιούν” κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου. Λες και δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα, πολιτικά και ιδεολογικά. Λες και αν βρίσεις, αν ειρωνευτείς, αν χρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς ή ιατρικούς όρους θα πείσεις, θα γίνεις αρεστός, μάγκας».

Στον Π. Λάμπρου, απάντησε με την… Παπαλάμπρενα, ο Π. Πολάκης: «Πως μούρθε αυτο το τραγούδι στο μυαλο ,δεν μπορω να καταλάβω…”Στου Παπα-ΛΑΜΠΡΟΥ την αυλή”

Ίσως γιατί εκπέμπει “αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες “μιας βουκολικης ζωής που τα βασικά ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ειναι η καθάρια φύση ,η λεβεντιά και η ελευθερια…

…κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα