Ατόπημα Πολάκη στο Facebook: Ξέχασε ότι είναι γιατρός

Ατόπημα Πολάκη στο Facebook: Ξέχασε ότι είναι γιατρός
Ο Παύλος Πολάκης στην είσοδο της Βουλής Eurokinissi

Χυδαιότητα καταγγέλλουν κυβερνητικοί κύκλοι για ανάρτηση του πρώην υπουργού κατά της Αγαπηδάκη με αφορμή παλαιότερο άρθρο της. Ο Πολάκης μιλάει για ψυχιατρεία και την αποκαλεί σεξιστικά “κοριτσάκι”

Σε βαρύ ατόπημα υπέπεσε ο πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης, ο οποίος σχολιάζοντας στο facebook παλιότερο άρθρο της συντονίστριας για τα ανήλικα προσφυγόπουλα Ειρήνης Αγαπηδάκη εναντίον του, λησμόνησε ως φαίνεται την ιατρική του ιδιότητα, ενώ χρησιμοποίησε σεξιστικές εκφράσεις.

Ο κ.Πολάκης ειδικότερα σχολιάζοντας άρθρο της κ.Αγαπηδάκη που είχε δημοσιευτεί το 2017, έγραψε: “Προφανώς το κοριτσάκι που ανέλαβε συντονιστής για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με αρκετά χιλιάρικα το μήνα ,το είχε γράψει τότε για να της πω κάνα γαλλικό και να πάρει πόντους στα μάτια και τα κιτάπια του Μητσοτάκη τότε. Όπως αποδείχτηκε τους πήρε τους πόντους και χωρίς το γαλλικό” και μάλιστα έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει:

“Απο τη “μελέτη” του πονήματος φαίνεται πως το πρόβλημα της είναι βαρειά ψυχωσικη συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα .Παιδικα τραύματα,κακοποίηση,στέρηση,ανικανοποίητες επιθυμίες;;; Θα το βρουν οι ειδικοί στο Αιγινητειο η στο Δαφνι που πρεπεί να επιληφθούν επειγόντως καθώς απο την εκδήλωση των συμπτωμάτων εχει περάσει αρκετός καιρός και σίγουρα θα έχει επιβαρυνθεί κλινικά …”

Λόγω και της ιδιότητας του ως ιατρού, είναι απαράδεκτο ο κ.Πολάκης να μιλά με τρόπο υποτιμητικό για τους ψυχικά ασθενείς και να κάνει “ιατρική διάγνωση” μέσω facebook με όρους και φρασεολογία που αναπαράγει στερεότυπα για την ψυχική νόσο, ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται με σεξιστικό τρόπο στην κ.Αγαπηδάκη ως “κοριτσάκι”.

Το παλαιότερο άρθρο της κ.Αγαπηδάκη που προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων: “Φαντάσου τον Πολάκη πιτσιρίκο, να του ζητάει η μαμά του να κάνει τα κακάκια του στο γιο-γιο. Κάθεται εκείνος και σκέφτεται «για να τα ζητάει αυτή, θα είναι πολύτιμα! Ποιος ξέρει μάλιστα πόσο πολύτιμα! Μιλάμε για χρυσάφι, ρουμπίνια, μπριλάντια! Σιγά μην της τα δώσω να πλουτίσει αυτή, να αποκτήσει όλη την εξουσία και να μείνω εγώ στον άσσο!»

Έτσι λοιπόν, τα κρατούσε το καημένο, τα κρατούσε, και κατάντησε σε αυτή την ηλικία να κυκλοφορεί με μια γεμάτη πάνα και να γεμίζει τον τόπο μπόχα και δυσωδία.”

Ωστόσο το απαράδεκτο ύφος και περιεχόμενο της ανάρτησης του πρώην υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί εύλογες αντιδράσεις.

Κυβερνητικοί κύκλοι δε σχολίαζαν: “Ο κ. Πολάκης ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του σε χυδαιότητα με την άκρως συκοφαντική ανάρτησή του κατά της Εθνικής Συντονίστριας για τα ανήλικα προσφυγόπουλα, Ειρήνης Αγαπηδάκη. Όμως κανενός το αυτί δεν ιδρώνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο σταθερός συνδαιτημόνας του κ.Τσίπρα, έχει γίνει πλέον ο εκφραστής του ύφους και του ήθους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να τον χαίρεται και να τον καμαρώνει ο αρχηγός του. Η λέξη ντροπή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα