Επιστολή για την ενταξιακή ημερομηνία της Βορείου Μακεδονίας ετοιμάζουν Νίκος Κοτζιάς και πρώην ΥΠΕΞ άλλων χωρών

Επιστολή για την ενταξιακή ημερομηνία της Βορείου Μακεδονίας ετοιμάζουν Νίκος Κοτζιάς και πρώην ΥΠΕΞ άλλων χωρών
Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων για την επίλυση του ονόματος στο χωρίο Ψαράδες στις Πρέσπες MotionTeam

Προγραμματίζουν, επίσης, εκδήλωση στις Βρυξέλλες για τα Δυτικά Βαλκάνια. Η ενόχληση από τη στάση του Παρισιού. Τι συζήτησε με νυν και πρώην υπουργούς Εξωτερικών ο αρχιτέκτονας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Έντονη κινητικότητα- που σε μεγάλο βαθμό θα έπρεπε να δείχνουν οι κυβερνήσεις-παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο για το θέμα της Βορείου Μακεδονίας, με πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της Κίνησης “Πράττω”, συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βουλγαρίας και της Σλοβενίας και συνομίλησαν λεπτομερώς για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, όπου-μετά και το “βέτο Μακρόν” και την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ να μην δοθεί ενταξιακή ημερομηνία σε Βόρεια Μακεδονία και  Αλβανία- η κατάσταση γίνεται περισσότερο τεταμένη.

Ο Νίκος Κοτζιάς, μάλιστα, συνομίλησε τηλεφωνικά και με υπουργούς Εξωτερικών της Βορείου Μακεδονίας και της Ουγγαρίας, αλλά και τους πρώην υπουργούς Αλβανίας και Αυστρίας, εξετάζοντας όλες τις πτυχές του προβλήματος των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και των πρωτοβουλιών που μπορούν να αναληφθούν για την αντιμετώπισή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας” νυν και πρώην υπουργοί Εξωτερικών χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και ευρωπαϊκών χωρών, αναμένεται να αποστείλουν επιστολή προς τις Βρυξέλλες για άμεση χορήγηση ενταξιακής ημερομηνίας στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και στα Τίρανα, θέτοντας μάλιστα στην επιστολή τους αυτή, το συνολικότερο πρόβλημα της περιοχής και την προοπτική αντιμετώπισής του. Στόχος τους, επίσης, είναι η πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης στις Βρυξέλλες για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ενδιαφέρον έχει η ενόχληση όλων από την στάση του Παρισιού, με τον Νίκο Κοτζιά, μάλιστα, να προτείνει “μέτωπο” κατά του Μακρόν, ώστε να αλλάξει τη συμπεριφορά του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα