Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους “Πάτριοτ”- “Παρών” ή “κατά”στη Βουλή για τις αμερικάνικες βάσεις

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους “Πάτριοτ”- “Παρών” ή “κατά”στη Βουλή για τις αμερικάνικες βάσεις
Συστοιχία πυραύλων Patriot EUROKINISSI

Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση αντιτίθεται στην αποστολή των πυραύλων στη Σαουδική Αραβία.

Κατηγορηματικά αντίθετη στην αποστολή πυραύλων “Πάτριοτ” στη Σαουδική Αραβία εμφανίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση και αναμένεται το επόμενο διάστημα να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα.

Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, διευκρινίζει πως δεν είναι αντίθετη σε συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων εκτός των συνόρων της χώρας σε ειρηνευτικές αποστολές, υπό την προϋπόθεση όμως ότι αυτές θα τελούν υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, το ΝΑΤΟ κοκ. Κάτι που, όπως τονίζουν αρμόδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβαίνει με την αποστολή των “Πάτριοτ” στη Σαουδική Αραβία, ενώ για πρώτη φορά μετά την εποχή Παπάγου οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα βγουν εκτός των ορίων της Μεσογείου. Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ως αβάσιμες κάποιες φήμες ότι την αποστολή “Πάτριοτ” στη Σαουδική Αραβία έχει ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και κάποιες άλλες φήμες ότι η αποστολή τους αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να αναβαθμιστεί η βάση των “Πάτριοτ” στη χώρα μας, που βρίσκεται στην περιοχή του Κιλκίς. Επισημαίνει, επίσης, τις αντιρρήσεις που έχει ήδη εκφράσει το ελληνικό Πεντάγωνο για την αποστολή 60-120 πυραύλων στη Σαουδική Αραβία- η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε μεσολαβήσει για την έλευση Χαφτάρ στην Αθήνα.

“Η απόφαση της Κυβέρνησης να εμπλέξει τη χώρα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις τρίτης χώρας και εν προκειμένω της Σαουδικής Αραβίας, επιχειρήσεις που δεν βρίσκονται υπό την ομπρέλα του ΟΗΕ ή άλλων διεθνών οργανισμών στους οποίους συμμετέχει η Ελλάδα, μας εμπλέκει σε μεγάλους και ανώφελους κινδύνους”, αναφέρουν χαρακτηριστικά αρμόδιες πηγές της Κουμουνδούρου στα “Παιχνίδια Εξουσίας”, ενώ επισημαίνουν με νόημα: “Η διαφοροποίηση του κ Μητσοτάκη από την ΕΕ σε σχέση με την εκτέλεση Σολεϊμανί και τώρα η σπουδή του για ενεργό εμπλοκή της χώρας στις συγκρούσεις της Μέσης Ανατολής αποτελούν εξαιρετικά επικίνδυνες εξελίξεις. Ειδικά δε αν οδηγούν και στην αποστολή στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία.Μέχρι σήμερα σιωπούσαμε γιατί ελπίζαμε ότι όλα αυτά αποτελούσαν διαρροές ανεύθυνων κύκλων. Σήμερα όμως που επιβεβαιώνονται από το ίδιο το Μαξίμου, συνειδητοποιούμε ότι ο βασικός υπεύθυνος αυτής της ανευθυνότητας στο χειρισμό θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας για τη χώρα, είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα, δεν θα υπερψηφίσει την Πέμπτη στη Βουλή τη Συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προσανατολίζεται στη σχετική ψηφοφορία να ψηφίσει “παρόν” -το πιθανότερο- ή ¨κατά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα