Εβδομαδιαία ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΥΠΕΞ

Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών
Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών EUROKINISSI

Ο Αλέξανδρος Γεννηματάς έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, όπως και των διπλωματικών συντακτών.

Σε μια αξιόλογη πρωτοβουλία προχωρά ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Από την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, ξεκινά σε εβδομαδιαία βάση, ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών στο υπουργείο Εξωτερικών, ενημέρωση που έλειπε αυτό το διάστημα.

Ο Αλέξανδρος Γεννηματάς, με την αθόρυβη δουλειά του, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ όλο αυτό το διάστημα ξεχωρίζει γιατί δεν κάνει παιχνίδια με τους δημοσιογράφους και την ενημέρωση, ασκώντας με πλήρη υπευθυνότητα, σοβαρότητα και επαγγελματισμό τον δύσκολο ρόλο του. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, με απόφαση του Νίκου Κοτζιά, τον Αύγουστο του 2017.

Ο Αλέξανδρος Γεννηματάς είναι στέλεχος της Ελληνικής Διπλωματικής Υπηρεσίας από το 2005. Έχει υπηρετήσει στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1980, είναι έγγαμος και έχει έναν γιο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεγ. Βρετανία, και μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Reading συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και ειδικότερα στη Δημοσιογραφία. Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

SHARE: