Φρούδες οι ελπίδες του “βαθέως κόμματος” να “φαγωθεί” ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Φρούδες οι ελπίδες του “βαθέως κόμματος” να “φαγωθεί” ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Eurokinissi

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαθέτει την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού, ενώ έχει εντυπωσιάσει και τις Βρυξέλλες στη διαχείριση του προσφυγικού.

  Είναι αλήθεια πως πολλές από τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη στον σχηματισμό κυβέρνησης δεν άρεσαν στο “βαθύ κόμμα” της Νέας Δημοκρατίας.

Εκείνοι, μάλιστα, που σε πολλούς “έκατσαν στο στομάχι” ήταν ασφαλώς πρωτίστως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και, δευτερευόντως, η Λίνα Μενδώνη- δυο πρόσωπα που έμελλε, μάλιστα, “να συγκρουστούν” για τα όσα (κωμικά και τραγικά μαζί) συνέβησαν με την έφοδο της αστυνομίας στους κινηματογράφους και τις προσαγωγές ανηλίκων για την ταινία “Τζόκερ”.

Η αλήθεια είναι, έστω και παρασκηνιακά, ότι το “βαθύ κόμμα” έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να υπονομεύσει το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και τη Λίνα Μενδώνη. Κυρίως, όμως, τον Μ. Χρυσοχοΐδη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο, διαθέτει την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να θεωρεί ότι δικαιώθηκε απολύτως με την επιλογή του να αναθέσει στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όχι μόνο τις παραδοσιακές αρμοδιότητες της οδού Κατεχάκη, αλλά και να διευρύνει τις αρμοδιότητες του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, με τομείς όπως οι πρόσφυγες, οι φυλακές κλπ, καθιστώντας το υπερυπουργείο. Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν έχει ούτε στιγμή αμφισβητήσει τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ κατανοεί (και γι’ αυτό αγνοεί) από πού προέρχονται οι (υπόγειες προς το παρόν τουλάχιστον) αντιδράσεις από το εσωτερικό του κόμματος, αντιδράσεις που προστίθενται σε αυτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

Ταυτόχρονα, οι Βρυξέλλες εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένες από το σχέδιο που αναπτύσσει για το προσφυγικό ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκτιμώντας πως “αρχές του χρόνου πολλά θα έχουν αλλάξει, αρκεί η κυβέρνηση να πει την αλήθεια στο λαό, ότι η Ελλάδα είναι σταυροδρόμι στο προσφυγικό και θα μάθει να ζει με το πρόβλημα”.

Θέμα, λοιπόν, υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν τίθεται, ούτε στο παραμικρό…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα