Για τον Γιάννο και τον Άκη φταίει το ΚΚΕ εσωτερικού και ο Κοτσακάς!

Για τον Γιάννο και τον Άκη φταίει το ΚΚΕ εσωτερικού και ο Κοτσακάς!

Το πρόβλημα δεν ξεπερνιέται ούτε με αντιπερισπασμούς, ούτε με εξυπνακίστικες ατάκες σε “πρόθυμα” μέσα. Απαιτείται ουσιαστική αυτοκριτική και αποστάσεις από συγκεκριμένους τομείς της διακυβέρνησης. Στο κάτω-κάτω της γραφής δεν φταίνε ούτε οι ψηφοφόροι, ούτε η Φώφη γιατί τα “έπιανε” ο Άκης, πιθανόν και ο Γιάννος...

Απίστευτα πράγματα ακούγονται τα τελευταίο διάστημα από ορισμένους πολιτικούς (κυρίως της κεντροαριστεράς, που εκθέτουν την παράταξή τους και την ίδια της την ηγεσία, εφόσον αυτή δεν υιοθετεί τις θέσεις αυτές) για τις υποθέσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου. Υπουργοί Άμυνας και οι δυο στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη, σε μια περίοδο, μετά τα Ίμια, που η χώρα προχωρά στο μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του τουρκικού κινδύνου και οι δυο τους μπερδεύουν -όπως φαίνεται- το “περί πάτρης” με το “περί …πάρτης”! Ο Άκης καταδικάστηκε αμετάκλητα από την ελληνική δικαιοσύνη για δωροδοκία και ο Γιάννος βρίσκεται προφυλακισμένος (και, συνεπώς, διατηρεί το τεκμήριο της αθωότητας) για το ίδιο αδίκημα. Δυο άλλοι υπουργοί της ίδιας περιόδου, ο Τάσος Μαντέλης και ο Γιάννης Ανθόπουλος καταδικάζονται επίσης για το ίδιο αδίκημα, ενώ στο ταμείο του κόμματος μπαίνει παρανόμως ένα εκατομμύριο μάρκα!

Για τα φαινόμενα αυτά, απολύτως καταδικαστέα, που κάνουν τον κόσμο (δικαίως) να στρέφει τις πλάτες του στο πολιτικό σύστημα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, απίστευτα πράγματα. Γραμματέας ΚΟ κόμματος είδε πίσω από το σκάνδαλο του Γιάννου το …ΚΚΕ εσωτερικού στο οποίο ανήκε ο πρώην υπουργός τα νεανικά του χρόνια, έως ότου ο Ανδρέας Παπανδρέου τον …προσλάβει στο ΠΑΣΟΚ! Αντιπρόεδρος άλλου κόμματος (που έως το 2011 είχε στο στόχαστρο του τον Γιάννο) είδε πίσω από το σκάνδαλο τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού -όπως δήλωσε στον news24/7 στους 88,6- στο γραφείο του πρώην υπουργού ήταν ο …δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας, ο οποίος τώρα είναι …ΣΥΡΙΖΑ! Και όλοι μαζί “επιχειρηματολογούν” ότι για τον Άκη φταίει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ αφού “ο Κοτσακάς, που ήταν το δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου, αναδείχθηκε πρώτος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού εκεί είναι και ο Κουρουμπλής και η Μαριλίζα”!Με άλλα λόγια, “από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα, από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια, εάν δεν μου δώσεις έναν κιοφτέ σου …κατουρώ την πόρτα”! Επιπλέον δε, ο Κ. Σημίτης δεν πρέπει να μιλήσει και να δώσει εξηγήσεις για τη διαφθορά στην διακυβέρνησή του, επειδή “η θητεία του υπήρξε η λαμπρότερη περίοδος στη μεταπολίτευση”!

Κάποιοι περισσότερο σοβαροί, αποφεύγουν να υιοθετήσουν τα περί “εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης” ο ένας πρώην υπουργός πιάστηκε (και με τη βούλα της δικαιοσύνης) με την γίδα στην πλάτη, ενώ το πιθανότερο είναι το ίδιο να έχει γίνει και με τον δεύτερο. Α, και για να μην ξεχνιόμαστε, περιέργως πώς, ένας τρίτος πρώην υπουργός Άμυνας, “γαλάζιος” αυτός, αποχώρησε εν μια νυκτί από την πολιτική -ποιος ξέρει γιατί, αν και όλοι κάτι …υποψιάζονται! Η δε αντιπαράθεση Καμμένου-Κοτζιά και οι καταγγελίες περί …Σόρος είναι καλές για να προκληθεί πολιτική ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το πρόβλημα του Γιάννου θα υποβόσκει ακόμα και για εκείνους που θέλουν να το ξεχάσουν!

Την κεντροαριστερά η υπόθεση της διαφθοράς της στοίχησε ίσως όσο και το Μνημόνιο. Δεν ξεπερνιέται δε, εκτός και αν κάνεις ουσιαστική αυτοκριτική για τη συγκεκριμένη περίοδο. Άλλωστε, ούτε “όλοι μαζί” οι ψηφοφόροι της παράταξης “τα έφαγαν”, ούτε η Φώφη έχει την ευθύνη εκείνης της περιόδου. Η Χαριλάου Τρικούπη, άλλωστε, θα κριθεί από τη γενναία αυτοκριτική εκείνης της περιόδου, ενώ ουδείς ψηφοφόρος της παράταξης μπορεί να διανοηθεί πως ο Κώστας Σημίτης θα βάλει πάνω από το συμφέρον του κόμματος που τον ανέδειξε στο κορυφαίο αξίωμα του πρωθυπουργού τον δικό του εγωισμό και δεν θα τοποθετηθεί επί του θέματος. Ουδείς, επίσης, μπορεί να κατανοήσει γιατί βάλλεται ο Σταύρος Θεοδωράκης, που για το συγκεκριμένο θέμα είπε τα αυτονόητα!

Υ.Γ.: Αλήθεια θα συζητήσει κανείς αν οι εξοπλισμοί εκείνης της εποχής ήταν σύμφωνοι με τα συμφέροντα της χώρας ή αν απαιτούνταν άλλες επιλογές; Και μήπως θα πρέπει πιο αποφασιστικά να υπάρχει έλεγχος στις εξοπλιστικές δαπάνες, στο ρόλο εταιρειών και μέσων ενημέρωσης;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα