Γιατί πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Γιατί πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Φήμες- που δεν θέλουμε να πιστέψουμε- ότι η παραίτηση του επικεφαλής της αντιπροσωπείας που διαπραγματεύεται με την Άγκυρα οφείλεται σε προσδοκίες ενόψει σχηματισμού… νέας κυβέρνησης στην Αθήνα!

Κοινή είναι η εκτίμηση στην Αθήνα ότι οι συνομιλίες με την Άγκυρα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης συνέβαλαν θετικά όλο το τελευταίο διάστημα προκειμένου να μην μεταφερθούν οι εντάσεις από την Κύπρο στο Αιγαίο.

Κοινή είναι επίσης η εκτίμηση ότι απαιτείται να παραμένει ένας δίαυλος επικοινωνίας –αλλά και «κατευνασμού» στο Αιγαίο- με την Τουρκία σε ένα καλοκαίρι που εκτιμάται ότι θα είναι πολύ δύσκολο, τόσο  ενόψει των επαναληπτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιουνίου, όσο και μετά από αυτές, ενόψει της επιδίωξης της Άγκυρας για νέες γεωτρήσεις στην Κύπρο, αλλά  πιθανότατα και στο χώρο μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Η διακοπή των συνομιλιών με την Άγκυρα για τα ΜΟΕ, εφόσον υπάρξει συνέχεια στην εξωτερική πολιτική της χώρας και δεν υποτάσσεται σε μικροκομματικές σκοπιμότητες και μεταξύ στρατιωτικών (!), δεν ωφελεί τη χώρα.

Ως εκ τούτου, το λιγότερο ως περίεργη μπορεί να χαρακτηριστεί η παραίτηση του επικεφαλής της αντιπροσωπείας που συζητά με την Άγκυρα για τα ΜΟΕ, αντιστράτηγου εν αποστρατεία Νίκου Ζαχαριάδη. Ενός προσώπου που είχε την απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξη του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη. Αν μάλιστα αληθεύουν οι φήμες ότι η παραίτηση έγινε προκειμένου να κερδηθούν «προσωπικά κέρδη» ενόψει της πιθανολογούμενης αλλαγής κυβέρνησης στην Αθήνα, τα πράγματα είναι μάλλον περισσότερο ανησυχητικά…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα