Η Αθήνα αισιοδοξεί ότι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ

Η Αθήνα αισιοδοξεί ότι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ
Οι σημαίες των ΗΠΑ και της Ελλάδος AP

Έως τώρα ο Λευκός Οίκος δεν την έχει εντάξει στο πρόγραμμα, συχνά όμως ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αλλάζει γνώμη.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έως το βράδυ της Κυριακής που γραφόταν το ρεπορτάζ αυτό δεν είχε προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μετά τη συνάντηση που θα έχουν το βράδυ (πάντα ώρα Ελλάδας) την Τρίτη στον Λευκό Οίκο.

Η ελληνική πλευρά, πάντως, εκφράζει την αισιοδοξία, αν όχι τη βεβαιότητα, πως τελικά συνέντευξη Τύπου θα υπάρξει, ώστε Ντόναλντ Τραμπ και Κυριάκος Μητσοτάκης να τοποθετηθούν επί των αποτελεσμάτων της συνάντησης. Την Αθήνα, μάλιστα, εφόσον το αποτέλεσμα της συνάντησης είναι θετικό, την ενδιαφέρει τα …μάλα να δημοσιοποιηθεί μια δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στη χώρα μας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις από τα χείλη του ιδίου του «πλανητάρχη».

Η αισιοδοξία αυτή, μάλιστα, δεν στηρίζεται μόνο στις παρασκηνιακές κινήσεις που γίνονται, αλλά και στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αρχικά λέει ότι δεν θέλει συνέντευξη Τύπου και δηλώσεις, …αλλάζει γνώμη και ζητάει ο …ίδιος να γίνουν!

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ το ίδιο είχαν πράξει και άλλοι αμερικανοί πρόεδροι με πρώην έλληνες πρωθυπουργούς. Όπως δε τονίζουν διπλωματικά στελέχη, εφόσον ο Ντ. Τραμπ στηρίξει τις ελληνικές θέσεις, είναι καλό αυτό να ακουστεί και από τα χείλη του…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα