Ο Αλέξης Τσίπρας στο Κόμο με Χίλαρι, Πρόντι, Σεντένο

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Κόμο με Χίλαρι, Πρόντι, Σεντένο
Αλέξης Τσίπρας AP

Με ποιους θα βρεθεί στο ίδιο τραπέζι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ιταλία, στο ξενοδοχείο Villa d’ Este. Θετικά φαίνεται να αντιμετωπίζει η ηγεσία το ΕΣΚ ο Αλέξης Τσίπρας να συμμετέχει ως παρατηρητής στις εργασίες του, παρότι δεν πλέον πρωθυπουργός

“Θαρραλέες λύσεις” από την Ευρώπη αναμένεται να ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας, που το Σάββατο θα κάνει την πρώτη του παρουσία εκτός Ελλάδας, με την ιδιότητα πλέον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Η Ευρώπη δεν θα βγει από την κρίση χωρίς θαρραλέες λύσεις” θα προειδοποιήσει από το Κόμο της Ιταλίας, όπου θα βρεθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο για το Συνέδριο με θέμα “Intelligence”, που διοργανώνει το ίδρυμα Ambrosetti και που περιλαμβάνει «όρους εχεμύθειας», δεν διαρρέουν δηλαδή όλες οι συνομιλίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετέχει σε πάνελ για το μέλλον της Ευρώπης, όπου έχει προγραμματιστεί να συμμετέχουν επίσης οι πρώην ιταλοί πρωθυπουργοί Πάολο Τζεντιλόνι και Μάριο Μόντι, ο ακροδεξιός ολλανδός Γκερτ Βίλντερς και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς. Ο Πάολο Τζεντιλόνι, μάλιστα, ενδέχεται να μην συμμετάσχει τελικά στη συζήτηση, καθώς ορίστηκε από την ιταλική κυβέρνηση ως υποψήφιος Επίτροπος, ενώ ο Φρανς Τίμερμανς αναλαμβάνει αυξημένες αρμοδιότητες στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εμφανίζει δε ενδιαφέρον η χρονική στιγμή διεξαγωγής του Συνεδρίου- στο οποίο, σημειωτέον, είχε μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας το 2014, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση- καθώς η Ιταλία σχηματίζει κυβέρνηση, απομονώνοντας τον Σαλβίνι, αλλά και με τον φόβο ότι η ακροδεξιά ενδέχεται να επανέλθει δριμύτερη εάν η νέα κυβέρνηση αποτύχει.

Στο φόρουμ Ambrosetti αναμένεται να συμμετάσχουν η Χίλαρι Κλίντον, ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ο Ρομάνο Πρόντι αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Ντε Γκίτος.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» ευτυχή κατάληξη δείχνει να έχει το φλερτ των ευρωπαίων σοσιαλιστών με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως, παραμένει στην ευρωπαϊκή αριστερά, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας, όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνει ως παρατηρητής στις Συνόδους Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, παρότι δεν είναι πρωθυπουργός- και παρά τις αντιδράσεις της Χαριλάου Τρικούπη για μια τέτοια εξέλιξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα