Η Φώφη “πέταξε το γάντι”, θα βρεθεί κανείς να το σηκώσει;

Η Φώφη “πέταξε το γάντι”, θα βρεθεί κανείς να το σηκώσει;
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Αποδέκτης του μηνύματος που απέστειλε από τη Λάρισα και την εκδήλωση για την 3η του Σεπτέμβρη η Φώφη Γεννηματά δεν ήταν μόνο οι Νίκος Παπανδρέου και Παύλος Γερουλάνος, αλλά-πρωτίστως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Για το 2021 είναι προγραμματισμένο το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Από τη Λάρισα και την εκδήλωση για την 45η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά πέταξε κατ’ ουσίαν το γάντι σε όσους αμφισβητούν την ηγεσία της.

“Όποιος (…) παραμένει προσκολλημένος στις προσωπικές του φιλοδοξίες ας έρθει στο Κίνημα Αλλαγής, υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, να θέσει θέμα νέας εκλογής ενάμισυ χρόνο μετά την εκλογή από τη βάση από 220.000 ανθρώπους της παράταξης” είπε μεταξύ άλλων η επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη.

Αποδέκτες του μηνύματος δεν είναι ασφαλώς ο Νίκος Παπανδρέου και ο Παύλος Γερουλάνος που ζητούν “κανονικό” Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με εκλογή συνέδρων και εκλογή ηγεσίας από τη βάση, αλλά -πρωτίστως, λένε οι πληροφορίες- ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα “δελφίνο” της Χαριλάου Τρικούπη και ο μόνος που μπορεί να διεκδικήσει την ηγεσία με αξιώσεις.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αν και χαρακτήρισε “κατώτερο του αναμενόμενου” το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου, απέφυγε να ρίξει λάδι στη φωτιά, αλλά και δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του για το πώς θα κινηθεί στη συνέχεια, ενώ προς το παρόν έχουν αποφύγει να απαντήσουν στην πρόκληση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ οι Νίκος Παπανδρέου και Παύλος Γερουλάνος, που φυσικά δεν δείχνουν καμιά διάθεση να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος.

Όλοι, βεβαίως, κατανοούν πως από τη στιγμή που στη Χαριλάου Τρικούπη δεν τέθηκε θέμα ηγεσίας αμέσως μετά τις εκλογές, δεν μπορεί να τεθεί τώρα, εν κενώ εξελίξεων. Η Φώφη Γεννηματά δεν δείχνει να κινδυνεύει στην παρούσα φάση από το ενδεχόμενο κάποιο στέλεχος να θέσει θέμα ηγεσίας, αλλά από διαρροές (όπως του πρώην υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού), από το “δεύτερο κύμα” διεύρυνσης που σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από διεμβολισμό της “Προοδευτικής Συμμαχίας” του Αλέξη Τσίπρα και, κυρίως, από συνεχείς διαφοροποιήσεις στελεχών του, που επιτείνουν το αρνητικό κλίμα. Κινδυνεύει, επίσης, και από την έλλειψη σαφούς πολιτικής γραμμής, προκειμένου να μην δυσαρεστήσει τη μια ή την άλλη ομάδα στελεχών του κόμματος, εάν βεβαίως στην πορεία δεν υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις.

Το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, εφόσον δεν υπάρξουν έκτακτες εξελίξεις, είναι προγραμματισμένο για το 2021. Εφόσον το ΚΙΝΑΛ πάει καλά στις δημοσκοπήσεις, η Φώφη Γεννηματά δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα. Εφόσον, όμως, εμφανίζει προβλήματα, είναι σαφές πως ο Νίκος Ανδρουλάκης, πιθανόν και άλλοι, να καιροφυλακτούν. Ακόμα και αν ο Ν. Ανδρουλάκης διαθέτει το μειονέκτημα να μην είναι βουλευτής!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα