Η Γιάννα φτιάχνει ψηφιακή πλατφόρμα εσωτερικού διαλόγου και παίρνει ΑΦΜ

Η Γιάννα φτιάχνει ψηφιακή πλατφόρμα εσωτερικού διαλόγου και παίρνει ΑΦΜ
Έναρξη των εργασιών της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" Eurokinissi

Ετοιμάζονται και τα γραφεία της Επιτροπής στο κτίριο της Βουλής στην οδό Μέρλιν.

Λίγος χρόνος φαίνεται πως θα χρειαστεί προκειμένου να ξεδιπλωθούν οι πρωτοβουλίες της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, που και επισήμως έχει πλέον ξεκινήσει τη λειτουργία της για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, που μετά τη συνάντησή της και με τον Δημήτρη Κουτσούμπα απομένει να συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη-με τον Κυριάκο Βελόπουλο μάλλον δεν προβλέπεται τετ α τετ καθώς ο επικεφαλής της “Ελληνικής Λύσης” αρνήθηκε να προσέλθει και στην αίθουσα που έγινε η ειδική εκδήλωση για την Επιτροπή.

Η επικεφαλής του “Ελλάδα 2021”, πάντως, τόσο στη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, (όπως είχε συμβεί και με την Φώφη Γεννηματά), προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι οι εορτασμοί θα μετατραπούν όχι απλώς σε ένα σόου, αλλά σε μια εθνικολαϊκιστική προσπάθεια επιβολής μιας συγκεκριμένης συγγραφής της ιστορίας. Γι’ αυτό, μάλιστα, και φέρεται να είπε σε κάποιους από τους συνομιλητές της πως όχι απλώς δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο, αλλά και θα συγκρουστεί με όποιον επιχειρήσει να εκτρέψει την Επιτροπή από τον ρόλο της. Θέσεις που εκτιμήθηκαν από τους συνομιλητές της, έστω και αν τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απέφυγαν να προσέλθουν στην πανηγυρική “πρώτη” της Επιτροπής στη Βουλή, τηρώντας τις αποστάσεις τους.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, πάντως, το επόμενο διάστημα ρίχνει όλο της το βάρος στην ετοιμασία της Επιτροπής για το ρόλο που θα παίξει, επιδιώκοντας να επιλυθούν τα ουκ ολίγα οργανωτικά προβλήματα.

Πρώτα απ’ όλα να πάρει ΑΦΜ η “Ελλάδα 2021”, ώστε να μπορεί να λάβει τις χορηγίες και να ξεκινήσει τη λειτουργία της.

Δεύτερον, να ετοιμαστούν τα γραφεία που θα στεγάζεται η Επιτροπή, στην οδό Μέρλιν, στο κτίριο της Βουλής, που παραχωρεί και το σχετικό χώρο.

Παράλληλα, δημιουργείται εσωτερική ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να γίνεται διάλογος και να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών της “Επιτροπής Σοφών”, των ιστορικών δηλαδή που επιλέχθηκαν, ώστε να αρχίσουν να αποκτούν μια “ομοιογένεια” ενόψει της πρώτης συνεδρίασής τους, αλλά και προκειμένου να καταθέτουν τις προτάσεις τους για τις επόμενες κινήσεις…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα