Και νέες δημόσιες παρεμβάσεις του Κώστα Καραμανλή

Και νέες δημόσιες παρεμβάσεις του Κώστα Καραμανλή
Ο Κώστας Καραμανλής Eurokinissi

Ο πρώην πρωθυπουργός προγραμματίζει να μιλήσει σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου για την αποτίμηση της πορείας της χώρας από την ένταξη στην ΟΝΕ έως την είσοδο στο Μνημόνιο, αλλά και σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Εκκρεμεί δε και η επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Tufts στη Βοστώνη.

Και σε νέες δημόσιες παρεμβάσεις για την οικονομία, αλλά και την περίοδο της κυβερνητικής του θητείας, αναμένεται να προβεί το επόμενο διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, ο πρώην πρωθυπουργός προγραμματίζει να τοποθετηθεί σε δυο τουλάχιστον εκδηλώσεις:

Πρώτον, σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, πρόεδρος του οποίου είναι ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, με θέμα την οικονομία.

Δεύτερον -και ίσως σημαντικότερο- σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, πρόεδρος του οποίου είναι ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, με θέμα την πορεία της χώρας από την ένταξη στην ΟΝΕ το 2000, έως και την είσοδο στα Μνημόνια το 2010.

Παράλληλα, εκκρεμεί και η επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης, όπου είναι και η έδρα “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, όπου επίσης προβλέπεται να πραγματοποιήσει ομιλία-πλατφόρμα.

Το πρόγραμμα που διαμορφώνεται, επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, ότι ο πρώην πρωθυπουργός όχι απλώς πραγματοποιεί “ολική επιστροφή”, μετά από 10 περίπου έτη “σιωπής”, αλλά και να προασπίσει τα πεπραγμένα της κυβερνητικής του θητείας, καθώς “δεν θα αφήνει στο εξής τίποτε να πέφτει κάτω”.

Και όλα αυτά μετά την ομιλία-μανιφέστο του Κώστα Καραμανλή στο City του Λονδίνου, όπου μίλησε για το “λυκόφως των ηγεσιών”, τάχθηκε υπέρ της συνεννόησης στα μείζονα θέματα, καθώς “καμία κυβέρνηση μόνη της δεν μπορεί”, ανέδειξε τις κοινωνικές ανισότητες ως αιτία για τη σημερινή κατάσταση στο σύγχρονο κόσμο” προειδοποίησε πως τα όποια μέτρα για το προσφυγικό, όσο επιτυχημένα και αν είναι, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και ούτω καθεξής.

Οι τελευταίες παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού και κυρίως η ομιλία-μανιφέστο στο City του Λονδίνου, επαναφέρουν τα ερωτηματικά για τις μελλοντικές επιδιώξεις του, καθώς σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί την ηγεσία της ΝΔ και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αρχηγός …τάσης, των …καραμανλικών, όπως τον εμφανίζουν ορισμένοι. Επιπλέον, δεν φαίνεται να επιθυμεί και την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς πριν πέντε χρόνια είχε αρνηθεί πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ από την εκδήλωση για τα 80χρονα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στις 27 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε υπέρ μιας δεύτερης θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα