Στο τραπέζι και το όνομα της Κατερίνας Παναγοπούλου για το Δήμο Αθηναίων

Στο τραπέζι και το όνομα της Κατερίνας Παναγοπούλου για το Δήμο Αθηναίων
Κατερίνα Παναγοπούλου Eurokinissi

Η ίδια δείχνει πρόθυμη, ερώτημα εάν τελικά την επιλέξει η Κουμουνδούρου. Παρά τα ανοίγματα Τσίπρα- Σκουρλέτη, το “βαθύ κόμμα” εξακολουθεί να σκέφτεται με όρους κόμματος του 4%.

Τη Δευτέρα ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης, με τη στήριξη της ΝΔ και πιθανόν και του Ποταμιού και με δεδομένη την υποψηφιότητά του Παύλου Γερουλάνου που στηρίζει το ΚΙΝΑΛ, το ενδιαφέρον στρέφεται στην υποψηφιότητα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο τραπέζι των συζητήσεων, στο κυβερνητικό κόμμα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το news24/7, έχει πέσει και το όνομα της Κατερίνας Παναγοπούλου.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, σύζυγος του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, είναι σήμερα άμισθη ειδική σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της διασποράς, ενώ διετέλεσε πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι. Είναι επίσης η πρώτη Ελληνίδα που έλαβε το 1 ο βραβείο της Ευρώπης “Γυναίκα και Αθλητισμός 2012” από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στο Λος Άντζελες, ενώ τιμήθηκε και με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη για το έτος 2017.

Η ίδια η Κατερίνα Παναγοπούλου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν απορρίπτει την ιδέα (“φλερτάρει μαζί της” λένε οι γνωρίζοντες), πλην όμως στην Κουμουνδούρου ζυγίζουν δυο και τρεις φορές μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά της που θα διεμβολίσει -εκ των πραγμάτων- τον κόσμο της κεντροδεξιάς και της αστικής Αθήνας, πλην όμως θα αφήσει κενά στα αριστερά. Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Νομαρχιακή Α΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, που την πλειοψηφία της ελέγχει η “Κίνηση των 53+”, φέρεται να εκφράζει αντιρρήσεις σε μια τέτοια υποψηφιότητα.

Ούτως ή άλλως, σε άλλες περιπτώσεις, το “βαθύ κόμμα” δείχνει να βάζει τρικλοποδιές στα μεγάλα ανοίγματα του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Σκουρλέτη. Χρειάστηκε π.χ. μεγάλη προσπάθεια να ξεπεραστούν αντιδράσεις για να ανακοινωθεί (εντός των επόμενων ημερών) η υποψηφιότητα του Στ. Αρναουτάκη στην Κρήτη, ενώ ουδείς π.χ. μπορεί να κατανοήσει γιατί υπάρχουν αντιρρήσεις για τη στήριξη του Δημάρχου Νίκαιας-Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη ή της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα