“Κίνημα” κατά τυχόν υποψηφιότητας της Μαρίας Δαμανάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

“Κίνημα” κατά τυχόν υποψηφιότητας της Μαρίας Δαμανάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας!
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς Eurokinissi

Ακόμα και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, υπό την πίεση των ψηφοφόρων τους, διαμηνύουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις πως δεν θα ψηφίσουν, ασχέτως βεβαίως το τι πράγματι θα πράξουν σε περίπτωση που η πρώην Επίτροπος αποτελέσει την πρόταση του πρωθυπουργού. Την Άννα Διαμαντοπούλου φωτογραφίζει ως πρότασή του ο Βασίλης Οικονόμου.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στη βάση της Νέας Δημοκρατίας γι το ενδεχόμενο να προταθεί η Μαρία Δαμανάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με τις πληροφορίες να επιμένουν πως η πρώην Επίτροπος είναι ίσως η πρώτη επιλογή του πρωθυπουργού σε περίπτωση που δεν προτείνει την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου- περίπτωση που διαθέτει, παρά τα όσα γράφονται, ισχυρές πιθανότητες.

Ακόμα και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, διαμηνύουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, αλλά και στα «Παιχνίδια Εξουσίας»,  πως δεν προτίθεται να ψηφίσουν την Μαρία Δαμανάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς, όπως τονίζουν, στο θέμα δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία. Και αυτό, ανεξαρτήτως βεβαίως του τι θα πράξουν όταν έρθει η κρίσιμη ώρα, καθώς άλλο είναι τα λόγια και άλλο είναι οι πράξεις, πολύ περισσότερο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην παρούσα φάση πανίσχυρος. Επίσης, πληροφορίες επιμένουν πως δυσαρεστημένοι από μια τέτοια απόφαση θα είναι οι και πρώην πρωθυπουργοί του κόμματος, ενώ δεν επιβεβαιώνονται άλλες πληροφορίες πως αρνητικό μήνυμα για τυχόν υποψηφιότητα της πρώην επιτρόπου έχει αποστείλει ο Αντώνης Σαμαράς. Έχει, πάντως, ενδιαφέρον ότι και κορυφαία στελέχη αναγνωρίζουν πως το πρόβλημα ίσως δεν είναι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου και μια διαφοροποίηση μπορεί βεβαίως να δημιουργήσει κλίμα, αλλά στη βάση του κόμματος, όπου μεγάλη μερίδα δεν μπορεί να παρακολουθήσει το εύρος των κινήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη ή δεν συμφωνεί με αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση του βουλευτή Αττικής της Νέας δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου, που σε συνέντευξή του στο «Καρφί», τάχθηκε υπέρ εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας που θα προέρχεται από τον κεντρώο χώρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Βασίλης Οικονόμου “φωτογράφιζε” την Άννα Διαμαντοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα