“Μας παραπλάνησαν τα Μέσα”, λένε τώρα για τα μπάρμπεκιου του ρατσισμού και του μίσους

“Μας παραπλάνησαν τα Μέσα”, λένε τώρα για τα μπάρμπεκιου του ρατσισμού και του μίσους
Από τη διαμαρτυρία των προσφύγων και των μεταναστών που μένουν στην Μόρια. Eurokinissi

“Με στόχο τον Γιαννούλη του ΣΥΡΙΖΑ παραπλάνησαν ακόμα και βουλευτές της ΝΔ και τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ” αναφέρουν χαρακτηριστικά πρόσωπα που γνωρίζουν, σε μια εμφανή προσπάθεια να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να σταματήσουν να κάνουν δυσκολότερη την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Να μαζέψουν τα …ασυμμάζευτα επιχειρούν στο κυβερνών κόμμα, μετά την έλλειψη αντανακλαστικών -ή την επιλογή να πατούν σε “δυο βάρκες”, ώστε να ικανοποιείται μέρος της εκλογικής πελατείας- στην υπόθεση με τα μπάρμπεκιου του ρατσισμού και του μίσους, που επιχειρούν να διοργανώσουν ακροδεξιοί, αρχής γενομένης από τα Διαβατά της Θεσσαλονίκης.

Είναι εντυπωσιακό, μάλιστα, πως αποδίδουν τις ακραίες δηλώσεις βουλευτών στο πώς παρουσίασαν το θέμα κορυφαίες ιστοσελίδες του χώρου, που κινούνται στο χώρο του “αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου”. Ο Κώστας Κυρανάκης φέρεται να δήλωσε σε σταθμό της επαρχίας πως νόμιζε πως ο Χρ. Γιαννούλης αναφερόταν γενικά στην απαγόρευση των μπάρμπεκιου με χοιρινό(!), ενώ στη Χαριλάου Τρικούπη απέδωσαν την πρώτη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ, που περισσότερο τα “έριχνε” στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο στους ακροδεξιούς, στην παρουσίαση του θέματος από τα μέσα ενημέρωσης. “Δεν έπρεπε να βιαστεί” λένε στη Χαριλάου Τρικούπη για τον εκπρόσωπο, δέχονται όμως ότι ο τρόπος που παρουσιάστηκε το θέμα από συγκεκριμένες μεγάλες ιστοσελίδες του ‘χώρου” διαστρέβλωνε απολύτως το θέμα και “νομιμοποιούσε” την ακροδεξιά. Κάτι που, όπως σημειώνουν, συνεχίστηκε και τις αμέσως επόμενες ημέρες, το ΚΙΝΑΛ, όμως εξέδωσε πολύ σκληρή ανακοίνωση κατά των ακροδεξιών, εγκαλώντας την κυβέρνηση για τη στάση της, την ανοχή φαινομένων και την κάλυψη βουλευτών της που έφεραν λόγο στηρίζοντας τα μπάρμπεκιου του μίσους!

Στην κυβέρνηση, ωστόσο, όταν αντιλήφθηκαν τη ζημιά που προκαλεί η στήριξη τέτοιων κινήσεων και με το πρόβλημα του προσφυγικού να βρίσκεται μπροστά μας, προσπάθησαν να …μαζέψουν την κατάσταση, αλλά και πάλι χωρίς να συγκρουστούν ευθέως με τους Ελεύθερους Μακεδόνες και, κυρίως, τους βουλευτές της πλειοψηφίας που τους “νομιμοποιούν”, προχωρώντας απλώς τη διαγραφή “τριτοκλασσάτου” στελέχους που ζήτησε να ρίξουν τους πρόσφυγες στη θάλασσα! Από το Μαξίμου, πάντως, επιμένουν πως -μετά την παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη, και, εν συνεχεία, του Γιώργου Κουμουτσάκου και του Ιάσωνα Φωτήλα- τηλεφώνησαν στον Κώστα Κυρανάκη, προχωρώντας σε παρατήρηση για τη στάση του, ενώ ενδιαφέρον εμφανίζει αν οι ακραίες φωνές θα επανέλθουν με τυχόν πρώτη φορά, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ το Σάββατο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα