Με ομπρέλα της Ουάσινγκτον η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας- Ισραήλ- Κύπρου

Με ομπρέλα της Ουάσινγκτον η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας- Ισραήλ- Κύπρου
Κωστής Χατζηδάκης Eurokinissi

Παρόν στη συνάντηση και ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα ενεργειακά, Φράνσις Φάνον. Ο Φάνον περιοδεύει ήδη σε Λίβανο και Ιορδανία, με τελευταίο σταθμό τη χώρα μας. Ποιος ο ρόλος του Κωστή Χατζηδάκη και ποια τα θέματα της συνάντησης του σχήματος “3+1” στην Αθήνα

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η συνεδρίαση του σχήματος “3+1” για την ενέργεια στην Αθήνα, στις 6 και 7 Αυγούστου.

Σχήμα “3+1”, που αποτελείται από τους υπουργούς Ενέργειας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ και που προστέθηκε σ’ αυτό και η Ουάσινγκτον, καθώς στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Φράνσις Φάνον, γεγονός που δείχνει τη στήριξη των ΗΠΑ στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως από τα σημαντικά ζητήματα που θα συζητηθούν στο σχήμα “3+1” είναι ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου East Med και η συνεργασία των συγκεκριμένων χωρών για την “ενεργειακή ολοκλήρωση” στην περιοχή.

Πρωταγωνιστικό ρόλο από ελληνικής πλευράς παίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Φρ. Φάνον, όπως συνάντηση θα έχει και ο υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας Κώστας Φραγκογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φρ. Φάνον πραγματοποιεί πριν έρθει στην Αθήνα περιοδεία στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, επισκεπτόμενος μεταξύ άλλων τον Λίβανο και την Ιορδανία, εστιάζοντας την προσοχή του σε ζητήματα για “την ενεργειακή ασφάλεια και την ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα