Με περιοδείες σε Ηλεία, Καβάλα ο Αλ. Τσίπρας επιδιώκει την επανεκκίνηση του μετασχηματισμού

Με περιοδείες σε Ηλεία, Καβάλα ο Αλ. Τσίπρας επιδιώκει την επανεκκίνηση του μετασχηματισμού
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Έχει "κολλήσει" η εγγραφή νέων μελών, με την Κουμουνδούρου να παράγει πολύ μεγαλύτερη εσωστρέφεια και από εκείνη που μπορεί να καταναλώσει ο πιο υγιής οργανισμός. Καθυστέρηση και στις διαδικασίες, λόγω διαφωνιών των κομματικών στελεχών. Υπαρκτός ο κίνδυνος να χαθεί η αρχική δυναμική

Νέο κύκλο περιοδειών ξεκινά ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια εμφανή προσπάθεια να επανεκκίνησης του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του Συνεδρίου του Μαΐου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που το βράδυ της Δευτέρας παραχωρεί συνέντευξη στο «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου στον Αντένα, την Τρίτη και την Τετάρτη θα περιοδεύσει στο νομό Ηλείας, ενώ θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα και περιοδεία στην Καβάλα, με έμφαση στους εργαζόμενους στα Λιπάσματα της πόλης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει μάχη για την επανέναρξη της εγγραφής νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ, οποία έχει ατονήσει, καθώς πολλές οργανώσεις και κάποια στελέχη της μειοψηφίας την βλέπουν καχύποπτα. Και αυτό είτε γιατί στην πράξη δεν θέλουν το άνοιγμα των θυρών του κόμματος (κάθε φορά που επιχειρήθηκε και στο παρελθόν στην ουσία μπλοκαρίστηκε), είτε γιατί πιστεύουν ότι η ηγεσία της Κουμουνδούρου έχει στο μυαλό της ένα σχέδιο «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τον αρχικό ενθουσιασμό «δεν τραβάει» πλέον ούτε η εγγραφή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του κόμματος, ενώ και πολλά μέλη που έχουν εγγραφεί μετά την ήττα της 7 Ιουλίου εμφανίζονται απογοητευμένα από την κατάσταση των οργανώσεων, αποστασιοποιούνται από αυτές και έχουν μοναδική αναφορά στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, οι τάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λειτουργούν στην πλειοψηφία τους –και με λαμπρές εξαιρέσεις στελεχών τους- ως μηχανισμοί κατάκτησης και διαμοιρασμού της εσωκομματικής εξουσίας, αδυνατώντας σε μεγάλο βαθμό να χαράξουν πολιτική και περιορίζουν αποκλειστικά τη δράση τους στον φραξιονισμό, δείχνοντας και ότι δεν διαθέτουν ούτε καν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης του κόμματος που ανήκουν! Η κριτική, μάλιστα, για την κατάσταση που επικρατεί αρχίζει στο παρασκήνιο να αγγίζει την ίδια την ηγεσία, η οποία καλείται πλέον να αντιμετωπίσει αποφασιστικά και με κινήσεις προς τα εμπρός την παραλυσία που αρχίζει να επικρατεί και η οποία βεβαίως είναι ακόμα απολύτως αναστρέψιμη.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι και ότι υπάρχει καθυστέρηση για τη συνεδρίαση οργάνων προκειμένου να συζητηθούν θέματα όπως το πόρισμα Δραγασάκη- Μπαλτά- Δρίτσα για τα αίτια της ήττας στις εκλογές, ενώ ο Γιώργος Σταθάκης ετοιμάζει το σχέδιο του νέου προγράμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα