Με Πομπέο, Σάλλιβαν και Μίτσελ στην Ουάσιγκτον ο Κατρούγκαλος

Με Πομπέο, Σάλλιβαν και Μίτσελ στην Ουάσιγκτον ο Κατρούγκαλος
Γ. Κατρούγκαλος Eurokinissi

Οι συναντήσεις θα γίνουν στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών του ΝΑΤΟ, στις 3 και 4 Απριλίου. Η εκδήλωση της Τρίτης με τον υπουργό Εξωτερικών, τον Γ. Κουμουτσάκο και τον Τζ. Πάιατ κεντρικούς ομιλητές και η εκδήλωση που προγραμματίζει την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Μάρκος Μπόλαρης.

Καθοριστικές συναντήσεις για την πορεία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αλλά και για τις εξελίξεις στην περιοχή, αναμένεται να έχει στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών του ΝΑΤΟ με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο, με τον υφυπουργό Εξωτερικών Τζον Σάλλιβαν και τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Γουές Μίτσελ. Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Μίτσελ είχε την ευθύνη της πολιτικής των ΗΠΑ στην περιοχή μας, υπήρξε θερμός σύμμαχος της χώρας μας στην ακολουθούμενη πολιτική και η παραίτησή του αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την Αθήνα, ενώ στην Ουάσιγκτον ο Γ. Κατρούγκαλος θα γνωρίσει καλύτερα και τον διάδοχό του, επιδιώκοντας η πολιτική Μίτσελ να συνεχιστεί.

Ο Γ. Κατρούγκαλος, κατά την ευρεία σύσκεψη εργασίας με τον αμερικανό πρέσβη στη χώρα μας Τζ. Πάιατ, συζήτησε την πορεία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και τη συνέχιση του Στρατηγικού Διαλόγου με τις ΗΠΑ, που εγκαινιάστηκε στην Ουάσιγκτον στις 13 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Ο Στρατηγικός Διάλογος θα συνεχιστεί στην Αθήνα το επόμενο διάστημα –η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ή δεν έχει γίνει γνωστή ακόμα- σε επίπεδο αντιπροσωπειών στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η εκδήλωση που προγραμματίζεται για την προσεχή Τρίτη με θέμα «Η προστιθέμενη γεωπολιτική αξία της Ελλάδας και οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις: προκλήσεις και ευκαιρίες» με ομιλητές τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, αλλά και με τον Τζ. Πάιατ να πραγματοποιεί την εισήγηση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, επίσης, η εκδήλωση που διοργανώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης στις 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου στην Αθήνα με θέμα «Αποτύπωση αρχών πολιτικής και χάραξης στρατηγικής για την άσκηση θρησκευτικής και εκκλησιαστικής διπλωματίας». Στην εκδήλωση που θα παραστεί ο Τζ. Πάιατ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι φορείς όλων των θρησκειών που υπάρχουν στη χώρα μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version