Με συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα σε λαϊκές συνελεύσεις η εγγραφή των νέων μελών

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας AP

Περιοδείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας προγραμματίζει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να σηματοδοτήσει αποτελεσματικά τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Σχηματίζεται ικανή πλειοψηφία για αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, με πιθανότερο τον τίτλο “ΣΥΡΙΖΑ-  Πράσινη Συμμαχία”. Από την επόμενη εβδομάδα τα κοινά όργανα με την Προοδευτική Συμμαχία, στο Συνέδριο η οριστική Διακήρυξη του νέου-ουσιαστικά- σχήματος.

“Πάνω του” παίρνει τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Την επόμενη εβδομάδα, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής την Παρασκευή και το Σάββατο και την ομιλία του στο Φεστιβάλ “Σπούτνικ” της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (διεξάγεται 27-29 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Γουδή) θα ανακοινωθεί πρόγραμμα περιοδειών του Προέδρου του κόμματος σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις.

ADVERTISING

Ο Αλέξης Τσίπρας, βάση της επιρροής και της δημοτικότητας που διαθέτει και πέραν του χώρου της κεντροαριστεράς, θα λάβει μέρος σε -επιλεγμένες- λαϊκές συνελεύσεις που θα διεξαχθούν σε κάθε πόλη, προκειμένου να εγγραφούν νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ. Με την προσωπική του παρουσία, άλλωστε, εκτιμάται ότι θα αντιμετωπιστεί, έως ένα σημείο τουλάχιστον, το χάντικαπ στην εγγραφή νέων μελών από την μη εκλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κοινή είναι η εκτίμηση πως για εκλογή Προέδρου θα συμμετάσχουν σαφώς πάνω από 180.000 μέλη -αριθμός που είναι στόχος για την επιτυχία του νέου ΣΥΡΙΖΑ. Ανάλογες περιοδείες σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιήσουν τουλάχιστον για ένα τρίμηνο όλα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να προσεγγιστεί ο στόχος των 180.000 μελών, αλλά και προκειμένου να προωθηθεί η αντιπολιτευτική στρατηγική του κόμματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας” στην Κουμουνδούρου διαμορφώνεται ικανή πλειοψηφία για την τροποποίηση του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, με έμφαση στις προτεραιότητες για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το επικρατέστερο όνομα, μάλιστα είναι -όπως αποκάλυψε το news24/7- το “ΣΥΡΙΖΑ-Πράσινη Συμμαχία”, όνομα με το οποίο φαίνεται  να συμφωνούν και οι σύμμαχοι της “Προοδευτικής Συμμαχίας” που θα ενταχθούν πλέον στο Συνέδριο και οργανικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την επόμενη εβδομάδα, μάλιστα, θα ανακοινωθούν τα κοινά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ με την Προοδευτική Συμμαχία ενώ η Διακήρυξη μάλλον θα αποφασιστεί στο Συνέδριο. Το πιθανότερο σενάριο είναι στη συνεδρίαση της ΚΠΕ να εγκριθεί μια “μίνι Διακήρυξη” που θα αποτελεί και το προσκλητήριο για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ που διευρύνεται ή μετασχηματίζεται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: "Θα εκλεγώ Πρόεδρος από το Συνέδριο - Θα εγγυηθώ και θα πραγματοποιήσω το άνοιγμα"

Με ομιλία - πλατφόρμα Τσίπρα το τριήμερο Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network