Να ενισχυθεί το ευρωψηφοδέλτιο και με δύο – τρεις κορυφαίους υπουργούς

Να ενισχυθεί το ευρωψηφοδέλτιο και με δύο – τρεις κορυφαίους υπουργούς
Ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Μεταξύ των υποστηρικτών της άποψης αυτής εμφανίστηκε στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γραμματέας του κόμματος Π. Σκουρλέτης. Κάποια στελέχη πρότειναν να είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου ο… Αλέξης Τσίπρας!

Ο Αλέξης Τσίπρας συνηθίζει σε κάθε ευκαιρία να αποστέλλει μηνύματα για διεξαγωγή των εθνικών εκλογών τον Οκτώβριο.

Το ίδιο έπραξε και στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματός του, αν κρίνουμε από τις τοποθετήσεις στελεχών για ενίσχυση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου.

“Το ευρωψηφοδέλτιο χρειάζεται να ενισχυθεί και με δυο-τρεις κορυφαίους υπουργούς”, είπαν κάποια στελέχη της ΚΠΕ.

Είναι όμως χαρακτηριστικό πως την άποψη αυτή φέρεται να υποστήριξε στο κλείσιμο των εργασιών της συνεδρίασης και ο Γραμματέας της ΚΠΕ και ισχυρός άνδρας της Κουμουνδούρου Πάνος Σκουρλέτης, γεγονός που δείχνει και την κατεύθυνση των διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.

Είναι επίσης ενδεικτικό πως τέσσερα τουλάχιστον μέλη της ΚΠΕ πρότειναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να αναλάβει επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας(!), ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης διεμήνυσε πως δεν μπορεί να υπάρξει μέτωπο από τον Μακρόν μέχρι τον Τσίπρα, αλλά μέτωπο της αριστεράς με τις ομάδες της κεντροαριστεράς που απεγκλωβίζονται από τη συμμαχία τους με τις δεξιές δυνάμεις.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πάντως, που έλαβε τον λόγο αμέσως μετά τον Αλέξη Τσίπρα, με το βαθύ χιούμορ που τον διακρίνει, κάλεσε τους συντρόφους του να μην βάλουν στοίχημα ότι δεν θα πάει καλά το …δεκαετές ομόλογο!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα