Ο Κυριάκος και η Φώφη στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, ο Παναγόπουλος θέλει και τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Κυριάκος και η Φώφη στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, ο Παναγόπουλος θέλει και τον Αλέξη Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Το Συνέδριο περιλαμβάνει ως μόνο θέμα την εκλογή νέας Διοίκησης, με τον νυν πρόεδρο να προαναγγέλλει και Συνέδριο Θέσεων μετά την «επιστροφή στην κανονικότητα»

Διάρκεια μιας ημέρας και με μοναδικό θέμα την εκλογή της νέας Διοίκησης και των υπόλοιπων οργάνων που προβλέπει το Καταστατικό, θα είναι το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, παρά την έντονη διαφωνία του ΠΑΜΕ.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα και δεν προβλέπεται να υπάρχουν τοποθετήσεις, παρά μόνο του προέδρου της Γιάννη Παναγόπουλου και των επίσημων προσκεκλημένων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Συνέδριο θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως διαβεβαίωσε το Μέγαρο Μαξίμου την ηγεσία του οδού Πατησίων. Αν δεν μας απατά η μνήμη μας, είναι η πρώτη φορά, μεταπολιτευτικά τουλάχιστον, που πρωθυπουργός θα παραστεί και θα χαιρετίσει σε Συνέδριο της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων, γεγονός που από άλλους παρουσιάζεται ως ένδειξη του ενδιαφέροντος του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κόσμο της εργασίας και από άλλους ως ένδειξη πλήρους συμβιβασμού της Διοίκησης της ΓΣΕΕ με την κυβέρνηση.

Στο Συνέδριο της 25 Φεβρουαρίου θα παραστεί και θα λάβει το λόγο και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, που στηρίζει την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και προσωπικά τον Γιάννη Παναγόπουλο, στην αντιπαράθεση που έχουν στο παρασκήνιο με υψηλόβαθμα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. Χαρακτηριστικό της στήριξης της Φώφης Γεννηματά προς την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και προσωπικά στον Γιάννη Παναγόπουλο είναι ότι μετά από αντίδρασή τους (φέρεται να απείλησαν στο παρασκήνιο ακόμα και με πλήρη διάρρηξη των σχέσεων), το ΚΙΝΑΛ δεν πραγματοποίησε ημερίδα για το συνδικαλισμό που είχε αρχικά προγραμματίσει στην πορεία προς τη Συνδιάσκεψή του.

Ο Γιάννης Παναγόπουλος, πάντως, επιδιώκει την παρουσία και την τοποθέτηση στο Συνέδριο και του Αλέξη Τσίπρα. «Θεσμικά είναι σωστό», επισημαίνει και αναμένεται επαφή με το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συμμετοχή του, κάτι που αυτή τη στιγμή, πάντως, φέρεται ιδιαίτερα δύσκολο, αν όχι αδύνατο.

Το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ, πάντως, κάνει λόγο για «Συνέδριο-παρωδία», κατηγορεί τη ΓΣΕΕ για «άθλια απεργοσπαστική στάση απέναντι στην απεργία για το ασφαλιστικό» , που είναι προγραμματισμένη για τις 18 Φεβρουαρίου και αναμένονται οι περαιτέρω αντιδράσεις του.

Θα προκηρυχτεί και Συνέδριο Θέσεων

Ο Γιάννης Παναγόπουλος, πάντως, αναμένεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να εξαγγείλει και τη διεξαγωγή νέου Συνεδρίου, αφού εκλεγεί η νέα Διοίκηση της ΓΣΕΕ και υπάρξει «επιστροφή στην κανονικότητα», που θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στη συζήτηση για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα