Ο Τσίπρας, ο Ρουμπάτης και η ενημέρωση στον Μητσοτάκη

Ο Τσίπρας, ο Ρουμπάτης και η ενημέρωση στον Μητσοτάκη
Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

"Να του λες όλα όσα λες και σε μένα" ήταν η εντολή του πρώην πρωθυπουργού στον τέως-πλέον- Διοικητή της ΕΥΠ. Ο  Αλέξης Τσίπρας αναμένει αντίστοιχη ενημέρωση, παρά τις ενστάσεις που υπάρχουν για τα πρόσωπα που επιλέχτηκαν. Τι αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Ρουμπάτη, εξέδωσε ανακοίνωση που ευχαριστούσε τον τέως πλέον Διοικητή της ΕΥΠ για την ενημέρωση που του παρείχε ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Πράγματι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει εντολή στον Γ. Ρουμπάτη να ενημερώνει πλήρως τον -τότε- αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Να του λες όλα όσα λες και σε μένα” ήταν η εντολή, την οποία ο Γιάννης Ρουμπάτης, όπως προκύπτει και από την χθεσινή κυβερνητική ανακοίνωση, τήρησε απολύτως.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αντίστοιχη συμπεριφορά,αν και στην Κουμουνδούρου υπάρχει σοβαρός προβληματισμός, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις των υπευθύνων, για τις τοποθετήσεις τόσο του Παναγιώτη Κοντολέονα στη θέση του Διοιηκητή της ΕΥΠ, όσο και του αντιναυάρχου εν αποστρατεία Αλέξανδρου Διακόπουλου στη θέση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας.

Πηγές της Κουμουνδούρου, μάλιστα, υπενθυμίζουν ορισμένα περιστατικά απαντώντας στις παλαιότερες κατηγορίες που είχαν δεχτεί για “συριζοποίηση” του κράτους.

-Στην ΕΛΑΣ παρέμεινε ο αρχηγός που είχε οριστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και όταν αντικαταστάθηκε, ορίστηκε διάδοχός του ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, που προερχόταν από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

-Στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ παρέμεινε ο Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος στη συνέχεια επιλέχτηκε για τη θέση της προεδρίας της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης,που όταν ο Ευάγγελος Αποστολάκης ζήτησε να μειωθούν οι αποσπάσεις υπηρετικού προσωπικού που είχε πάρει μαζί του στις Βρυξέλλες, δεν δίστασε να ανοίξει και δημοσίως πόλεμο με την κυβέρνηση, υμνώντας τη Νέα Δημοκρατία.

-Για την ΕΥΠ δεν ακούστηκε η παραμικρή κακή κουβέντα.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορήθηκε ότι προσέλαβε τη Βασιλική Θάνου νομικό σύμβουλο στο πρωθυπουργικό του γραφείο έξι μήνες μετά τη λήξη της θητείας της και ενώ είχε διατελέσει υπηρεσιακή πρωθυπουργός, όταν ο νέος πρωθυπουργός όρισε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον Τάκη Πικραμμένο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον Δημήτρη Κράνη υφυπουργό Δικαιοσύνης, χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Επισημαίνουν επίσης ότι ο νέος πρωθυπουργός πήρε υπό την ευθύνη του γραφείου του ΕΥΠ, ΕΡΤ, ΑΠΕ, “ενώ να μην πούμε ότι πολλαπλασιάζει τους μετακλητούς που θα μείωνε”-αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα