Οριστικό: Χωρίς θεατές ο τελικός του Κυπέλλου το Σάββατο στο ΟΑΚΑ

Οριστικό: Χωρίς θεατές ο τελικός του Κυπέλλου το Σάββατο στο ΟΑΚΑ
ΟΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) Eurokinissi Sports

Την απόφαση ανακοινώνει το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, κατόπιν εισήγησης της ΔΕΑΒ. Ανησυχία για το τι θα συμβεί στο μπάσκετ, καθώς είναι λίγα τα μέσα πίεσης στον Γιώργο Βασιλακόπουλο, που στο Μαρούσι θεωρούν ως τον υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ο κύβος ερρίφθη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ανακοινώνει το πρωί της Δευτέρας την οριστική απόφαση για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, χωρίς οπαδούς.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοινώνει τη συγκεκριμένη απόφαση κατόπιν εισήγησης της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας, που θα έχει στα χέρια του επίσης το πρωί της Δευτέρας. Στο πλαίσιο αυτό είναι φυσιολογικό να μην υπάρξουν μετακινήσεις οπαδών του ΠΑΟΚ προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» θα δοθούν στις δυο ομάδες και προς τρίτους 1.000 περίπου προσκλήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι το αχανές ΟΑΚΑ θα είναι ουσιαστικά άδειο το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαΐου που θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου.

Ανησυχία όμως επικρατεί στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ, όπου κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τα επεισόδια-ακόμη και με προβοκάτσια, όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές- στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Τετάρτη ιδίως στην περίπτωση που ο διαιτητής Αναστόπουλος δεν δηλώσει κώλυμα και ο Ολυμπιακός υποβιβαστεί στην Α2 κατηγορία.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να εντείνει την πίεση προς τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, που τον θεωρεί ως τον βασικό υπεύθυνο για την κατάσταση που επικρατεί πλέον στο ελληνικό μπάσκετ, πλην όμως τα μέσα που διαθέτει είναι περιορισμένα.

Ακόμα, π.χ., και αν κόψει την επιχορήγηση προς την ΕΟΚ το πλήγμα δεν θα είναι καθοριστικό, καθώς το 70% των εσόδων της Ομοσπονδίας είναι από ίδια έσοδα και μόλις το 30% από την επιχορήγηση.

Αντίθετα, εξελίξεις μπορεί να υπάρχουν με τα τηλεοπτικά συμβόλαια με την ΕΡΤ, από τη στιγμή που μία από τις δυο μεγάλες ομάδες δεν συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1, παρότι τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί φέτος είναι διετή…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα