Οριστικό: Ο Ευ. Βενιζέλος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής

Οριστικό: Ο Ευ. Βενιζέλος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής
Ευάγγελος Βενιζέλος (φωτ. αρχείου) Eurokinissi

Αρχές της εβδομάδος η συνάντησή του με την Γεννηματά. Τι θα γίνει με Νίκο Παπανδρέου, Γιώργο Καμίνη, Παύλο Γερουλάνο, Γιάννη Σγουρό και Νίκο Ανδρουλάκη

Είναι πλέον οριστικό: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής.

Η απόφαση θα ανακοινωθεί με τη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον πρώην Πρόεδρο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί αρχές της εβδομάδος.

Ο ορισμός του Ευ. Βενιζέλου στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας σηματοδοτεί το … «όλον Κίνημα Αλλαγής» -κατά «το όλον ΠΑΣΟΚ» του Κώστα Λαλιώτη- καθώς υποψήφιος στην Αχαΐα θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ το ψηφοδέλτιο θα στηρίξει και ο επίσης πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ενδιαφέρον έχει, ωστόσο, τι θα συμβεί με άλλα στελέχη, που δεν έχει ακόμα αποφασιστεί για το αν και πού θα είναι υποψήφιοι:

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όλα δείχνουν ότι ο γιός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ που απέτυχε να εκλεγεί στις ευρωεκλογές δεν θα είναι στο εθνικό ψηφοδέλτιο. «Δύο Παπανδρέου δεν χωρούν» τονίζουν χαρακτηριστικά αρμόδιες πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, χωρίς ωστόσο ο γιός του ιδρυτή-και γνωστός συγγραφέας- να έχει τοποθετηθεί επί του θέματος.

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, που κατά κοινή ομολογία τα πήγε πολύ καλά, θα συναντηθεί Δευτέρα ή Τρίτη με τη Φώφη Γεννηματά. Ο ίδιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του γα το εάν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, θεωρείται ωστόσο ανφέρ να είναι υποψήφιος βουλευτής σε μία περιφέρεια που ταυτίζεται απολύτως με την εκλογική βάση του δήμου που ήταν υποψήφιος. Θεωρείται δε βέβαιον ότι τυχόν υποψηφιότητά του στην Α΄ Αθηνών θα προκαλέσει αντιδράσεις συνυποψηφίων του, ενώ είναι αμφίβολο εάν υπάρχει άλλη περιφέρεια προκειμένου να είναι υποψήφιος με προοπτικές εκλογής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ: Ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων επίσης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του, πολύ περισσότερο που μια δεύτερη αποτυχία εκλογής εντός 45 ημερών πιθανότατα να κοστίσει ανεπανόρθωτα πολιτικά. Κάποιοι εκτιμούν ότι θα μπορούσε να ήταν δεύτερος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ αν θελήσει να είναι υποψήφιος, θα είναι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ: Ο υποψήφιος περιφερειάρχης-με καλή επίδοση- συναντήθηκε με τη Φώφη Γεννηματά, αλλά δεν απάντησε στο ερώτημα αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος, όπως του προτάθηκε, κερδίζοντας προφανώς χρόνο. Εφόσον απαντήσει θετικά –πράγμα που δεν θεωρείται το πιθανότερο- θα είναι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών ή στην ιδιαιτέρα πατρίδα του, τη Μεσσηνία.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ο ευρωβουλευτής, πρώτος σε σταυρούς, ανέκρουσε πρύμναν από τη δήλωσή του στο ραδιόφωνο news24/7 στους 88,6 ότι θα είναι υποψήφιος για το ελληνικό Κοινοβούλιο και σε νέες του δηλώσεις άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προκειμένου να βοηθήσει την παράταξη. Το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι στην παρούσα φάση το πλέον πιθανό, όλα θα εξαρτηθούν όμως από τη συνάντηση που θα έχει με την Πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα