Ούτε για δείγμα πρόσκληση για την ταινία του Γαβρά στις “Νύχτες Πρεμιέρας”

Ούτε για δείγμα πρόσκληση για την ταινία του Γαβρά στις “Νύχτες Πρεμιέρας”
Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς AP

“Προσκεκλημένος είμαι και εγώ” απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης στα τηλεφωνήματα που δέχεται για προσκλήσεις και ενώ, παράλληλα, προετοιμάζει πυρετωδώς το Συνέδριο του ΜέΡΑ25

Ούτε για …δείγμα δεν υπάρχει πρόσκληση για την επίσημη πρώτη στη χώρα μας της ταινίας του Κώστα ΓαβράΕνήλικοι στην Αίθουσαστις “Νύχτες Πρεμιέρας”. Ταινία που βασίζεται στο βιβλίο “Ενήλικοι στο δωμάτιο” του Γιάνη Βαρουφάκη, υπουργού Οικονομικών το κρίσιμο πρώτο εξάμηνο του 2015 και που για το λόγο αυτό παρουσιάζει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον εντός και εκτός της χώρας.

“Προσκεκλημένος είμαι και εγώ” απαντά ο Γιάνης Βαρουφάκης στα τηλεφωνήματα και τις πιέσεις που δέχεται για μια πρόσκληση, ενώ συμπληρώνει με χιούμορ: “Δεν έχω εγώ προσκλήσεις. Είναι όπως στο πάρτι. Σε προσκαλούν, αλλά δεν μπορείς να πάρεις άλλους μαζί σου”.

Στην επίσημη πρώτη, το Σάββατο, θα παραστούν βεβαίως τόσο ο μεγάλος μας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, με τη σύζυγό του Μισέλ, όπως και ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σύζυγό του Δανάη, καθώς και όλοι οι πρωταγωνιστές της ταινίας, εκτός της Βαλέριας Γκορίνο, που τη συγκεκριμένη ημέρα δεν μπορεί να έρθει στην Αθήνα-και φυσικά στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών την περίοδο του 2015, στις διαπραγματεύσεις με την τότε τρόικα.

Το γεγονός ότι η ταινία “Ενήλικοι στην Αίθουσα” στηρίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και το γεγονός ότι ο μεγάλος μας σκηνοθέτης άκουσε τις ηχογραφημένες συνομιλίες του Eurogroup, οδήγησε σε πρωτοφανείς επιθέσεις κάποιων πολιτικών και μεγαλοδημοσιογράφων της χώρας μας στον Κώστα Γαβρά, πριν καν προβληθεί η ταινία. “Ο Κώστας ήξερε ότι θα δεχθεί τέτοιες επιθέσεις, κάτι τέτοιο άλλωστε δεν έγινε και με το “Ζ” για τον Γρηγόρη Λαμπράκη;” αναφέρει στα “Παιχνίδια Εξουσίας” στενός συνομιλητής του σκηνοθέτη, οι πληροφορίες, ωστόσο, επιμένουν πως ο Κώστας Γαβράς δεν ανέμενε μικροπρεπείς επιθέσεις τουλάχιστον από κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα. Όχι τουλάχιστον πριν δουν την ταινία, που θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 3 Οκτωβρίου και ήδη έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, πάντως, παράλληλα με την υποδοχή της προβολής της ταινίας, ασχολείται πυρετωδώς με την προετοιμασία του πρώτου Συνεδρίου του ΜέΡΑ25, ενώ θα συμμετάσχει και στο πανευρωπαϊκό Συνέδριο του DiEM25, που φέτος θα διεξαχθεί στην Πράγα, 23-25 Νοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα