Η πλατφόρμα του Κοτζιά και η συμμετοχή των υπουργών που συνεργάστηκε

O πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του "Πράττω" Νίκος Κοτζιάς
O πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του "Πράττω" Νίκος Κοτζιάς EUROKINISSI

Μια μίνι... Διαβαλκανική στην Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο, προς τιμήν του πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Τέσσερις υπουργοί Εξωτερικών χωρών της περιοχής, αλλά και ο "πολύς" πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέλς Μίτσελ, θα βρεθούν μεταξύ άλλων την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αθήνα προκειμένου να τιμήσουν τον Νίκο Κοτζιά.

Ο Νικολά Ντιμιτρόφ, ο Ντιτμίρ Μπουσάτι, ο Ντάνιελ Μίτσελ και ο (πρώην) Γιαννάκης Κασουλίδης, όπως και ο Γ. Μίτσελ, θα παραβρεθούν στις εκδηλώσεις για τα είκοσι χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, προς τιμήν του -εκεί διδάσκοντος- Νίκου Κοτζιά.

Με τον Γιαννάκη Κασουλίδη ο Νίκος Κοτζιάς συνεργάστηκε αρμονικά για το Κυπριακό, με τον Νικολά Ντιμιτρόφ έφεραν σε πέρας τη Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψαν οι δυο πρωθυπουργοί, με τον Ντιτμιρ Μπουσάτι στο παρά... κάτι δεν υπέγραψαν συμφωνία-πακέτο για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και με τον Ντανιέλ Μίτοφ προώθησαν περαιτέρω τις σχέσεις Αθήνας-Σόφιας.

Ο Νίκος Κοτζιάς στο κλείσιμο των εργασιών του διημέρου, στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου, θα απευθύνει ομιλία πλατφόρμα για την εξωτερική πολιτική.

SHARE: