Πώς “ανακαλύφθηκε” και πώς αναδείχθηκε το “νέο αστέρι” της Χαριλάου Τρικούπη

Πώς “ανακαλύφθηκε” και πώς αναδείχθηκε το “νέο αστέρι” της Χαριλάου Τρικούπη
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Eurokinissi

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, στα 28 του, έχει πλέον τη γενική αποδοχή, έστω και αν κάποιοι τον θεωρούν “απειλή” για το μέλλον τους.

Ήταν μια εκδήλωση πριν το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (!) στον Κεραμεικό, όπου, ενώπιον της Φώφης Γεννηματά, είχαν κληθεί να μιλήσουν δέκα νεαρά στελέχη.

Μεταξύ αυτών ήταν και ένας που είχε θητεύσει στην ΠΑΣΠ του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ονόματι Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος έκανε μεγάλη εντύπωση στην επικεφαλής της ΔΗΣΥ.

-”Ρε συ, αυτός ήταν αστέρι” γύρισε και είπε στον στενό της συνεργάτη Μανόλη Όθωνα.

Ένα εξάμηνο μετά, σε μια ημερίδα της Χαριλάου Τρικούπη για την παιδεία, μεταξύ των παρεβρισκομένων ήταν και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, που ζήτησε και έλαβε το λόγο.

Ακούγοντάς τον και πάλι η Φώφη Γεννηματά έβαλε στον κρόταφό της το δάκτυλό της, θέλοντας να πει στον Μανόλη Όθωνα, “είδες που σου τα έλεγα γι’ αυτό το παιδί”.

Λίγο αργότερα, η Φώφη Γεννηματά, έλαβε την απόφαση να τον προτείνει για Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, επιδιώκοντας να σηματοδοτήσει την ανανέωση.

– “Είδα τις σπουδές του, είναι πολύ καλές” είπε και πάλι στον Μανόλη Όθωνα.

– “Πόσο χρονών είναι;” ρώτησε ο διευθυντής του Γραφείου της.

– “Δεν ξέρω ακριβώς”. Ρώτησαν και έμαθαν. “26,5 ετών”.

– “Είσαι σίγουρη Πρόεδρε; Τόσο νέος για Γραμματέας;”

– “Δεν του κάνεις και εσύ μια κουβέντα Μανόλη”.

Ήταν Μεγάλη Πέμπτη. Ο Μανόλης Όθωνας έφευγε για αεροδρόμιο. Έδωσαν ραντεβού σε ένα σημείο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο. Ο διευθυντής του πολιτικού της γραφείου αποκόμισε πολύ θετικές εντυπώσεις.

– “Εξαιρετική εντύπωση. Μου δημιούργησε την αίσθηση της ωριμότητας και της ασφάλειας. Σαν να είναι 35άρης” είπε στην επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη ο Μ. Όθωνας.

– “Θα τον δω και εγώ. Το ‘χω, όμως, καταλήξει” ήταν η απάντηση.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να προταθεί για Γραμματέας.

Ενάμισυ χρόνο αργότερα, θεωρείται αν όχι η καλύτερη, μια από τις καλύτερες επιλογές της Φώφης Γεννηματά…

Όσοι τον γνωρίζουν “από μέσα” επιμένουν πως στις συνεδριάσεις και στις συσκέψεις είναι πολύ καλύτερος από τις ραδιοτηλεοπτικές του εμφανίσεις. Τον παραδέχονται όλες οι κινήσεις και οι …συνιστώσες, όλα τα ρεύματα της Χαριλάου Τρικούπη, έστω και αν κάποιοι- της ηλικίας του και κυρίως λίγο μεγαλύτεροι από αυτόν- σε όλες τις τάσεις αρχίζουν να τον βλέπουν ως …απειλή, για τις μελλοντικές εξελίξεις. Παράλληλα όλοι παραδέχονται το πολιτικό του κριτήριο, κάτι που προκύπτει και από τον δημόσιο λόγο του. “Μιλάει πάντα εκτός χειρογράφου, χωρίς σημειώσεις και χωρίς να …χάνεται και να πλατιάζει, όπως έκανε ο …Άκης Τσοχατζόπουλος” δηλώνει στα “Παιχνίδια Εξουσίας” υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη.

Εκείνο, ίσως, που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ναι μεν ως Γραμματέας κρατάει τις ισορροπίες, πλην όμως όλο και περισσότερο διαθέτει απόψεις για όλα τα μείζονα θέματα. Απόψεις και ενδιαφέρουσες και ισχυρές…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα