Πούλμαν από τη Θράκη στη συγκέντρωση Ερντογάν στο Σαράγεβο

Πούλμαν από τη Θράκη στη συγκέντρωση Ερντογάν στο Σαράγεβο
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Murat Cetinmuhurdar/Pool Photo via AP) AP

Κινητοποίηση και στη χώρα μας για την ομιλία του Ερντογάν στους «τούρκους της διασποράς» στη Βοσνιακή πρωτεύουσα. Στην πρεσβεία και στο προξενείο θα στηθούν οι κάλπες στην Ελλάδα για τις τουρκικές εκλογές

Κινητοποίηση και στη χώρα μας παρατηρείται ενόψει της ομιλίας Ερντογάν στο Σεράγεβο στις 20 Μαΐου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα μιλήσει ενόψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου στη χώρα του στους «τούρκους της διασποράς» στη Βοσνιακή πρωτεύουσα. Ήδη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης που υπάρχει τουρκικό στοιχείο παρατηρείται μεγάλη κινητοποίηση από τους μηχανισμούς του Ταγίπ Ερντογάν για μια συγκέντρωση που θα επιχειρηθεί να εμφανιστεί ως «απάντηση» της Άγκυρας στην άρνηση των ευρωπαίων να γίνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις του τούρκου Προέδρου, ενώ θα αποτελεί και «επίδειξη ισχύος» του Σουλτάνου στον βαλκανικό χώρο.

Αντίστοιχη κινητοποίηση υπάρχει και στη χώρα μας, έστω και αν προς το παρόν δεν βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση.

Όπως, πάντως, είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», έχει συμπληρωθεί ένα πούλμαν που θα μεταφέρει από τη Θράκη μουσουλμάνους για τη συγκέντρωση Ερντογάν, ενώ εντείνεται η κινητοποίηση από το τουρκικό προξενείο στην περιοχή προκειμένου να αυξηθεί κατά πολύ η συμμετοχή.

Το καθεστώς Ερντογάν ωστόσο δεν έχει βρει ακόμα ανταπόκριση στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, που παρακολουθεί από μακριά τις διεργασίες στην Άγκυρα, ενώ στενοί συνεργάτες του Τούρκου Προέδρου θεωρούν ότι στο μεγαλύτερο μέρος της η μειονότητα είναι … «κρυπτογκιουλενιστές».

Στο Σεράγεβο πάντως αναμένεται να μεταβούν και τούρκοι πολίτες που ζουν στην Αθήνα ενώ για τις τουρκικές εκλογές της 24ης Ιουνίου θα στηθούν στη χώρα μας κάλπες στην πρεσβεία της Άγκυρας και στο προξενείο της Κομοτηνής προκειμένου να ψηφίσουν οι τούρκοι πολίτες της χώρας μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα