Πρωτοπόρες Αττική και Δυτική Μακεδονία στις εγγραφές νέων μελών στην ψηφιακή πλατφόρμα της Κουμουνδούρου

Πρωτοπόρες Αττική και Δυτική Μακεδονία στις εγγραφές νέων μελών στην ψηφιακή πλατφόρμα της Κουμουνδούρου
Από την περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στα Χανιά Eurokinissi

Περισσότεροι οι άνδρες που εγγράφονται (62% έναντι 38% γυναίκες), με το 17% να είναι ηλικίας 16-34 ετών και το 38% από 55 ετών και πάνω. 10.200 εγγραφές έως το πρωί της Δευτέρας όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση.

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στην Κουμουνδούρου τόσο για την εγγραφή νέων μελών από την ψηφιακή πλατφόρμα isyriza,όσο και από τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται.

Έως το πρωί της Δευτέρας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είχαν εγγραφεί 10.200 νέα μέλη, αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός μετά από μια εκλογική ήττα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, εξ αυτών:

-Το 62% είναι άνδρες και μόλις το 38% γυναίκες, παρότι στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υψηλότερο ποσοστό μεταξύ του γυναικείου πληθυσμού.

-Το 42% των 10.200 μελών προέρχεται από την Αττική, γεγονός που είναι απολύτως φυσιολογικό σε σχέση με τον πληθυσμό της συγκεκριμένης περιφέρειας και το 15% από την Κεντρική Μακεδονία. Ακολουθεί με 9% η Δυτική Πελοπόννησος, προφανώς λόγω και της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Αχαΐα. Η μικρότερη συμμετοχή στις εγγραφές νέων μελών παρατηρείται στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου -μόλις 2,5% σε κάθε νησιωτική περιοχή- γεγονός που επίσης εξηγείται από την αναλογικότητα του πληθυσμού σε σχέση με άλλες περιφέρειες.

-Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν και οι ηλικιακές ομάδες: Το 17% όσων έχουν κάνει αίτηση να γίνουν νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι ηλικίας 16-34 ετών. Το 22% είναι μεταξύ 35 και 44 ετών. Το 25% μεταξύ 45 και 54 ετών. Και το 36% από 55 ετών και άνω. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με τους αρμόδιους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, είναι κυρίως παλαιοί Κνίτες και Ρηγάδες που αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν.

Παράλληλα, πολλές συγκεντρώσεις, όπως πχ αυτή της Λευκάδας την Κυριακή με ομιλητή τον Γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη -ο οποίος την Δευτέρα το βράδυ μίλησε στο Αγρίνιο- είναι μεγαλύτερες από τις προεκλογικές.

Είναι σαφές πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά της μια ευκαιρία ανανέωσης και διεύρυνσης του κόμματος μετά το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου, ωστόσο το θέμα δεν είναι οργανωτικό, αλλά πρωτίστως πολιτικό. Υπ’ αυτή την έννοια η αντιπολιτευτική στρατηγική και η εναλλακτική πρόταση που θα παρουσιάσει η Επιτροπή Προγράμματος υπό τον Γιώργο Σταθάκη, είναι καθοριστικές για τη συνέχεια, ενώ η ηγεσία αποδίδει εύσημα στον Αλέξη Χαρίτση για το γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο που δημιουργήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version