Ραντεβού τον Σεπτέμβριο, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιμένει για την ανάγκη των μεγάλων αλλαγών

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιμένει για την ανάγκη των μεγάλων αλλαγών
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που συζητείται κατ’ αρχήν για το χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου, την ενιαιοποίηση των διπλών οργάνων μέσω της ΚΟΕΣ και η δημιουργία οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Για τα μέσα Σεπτεμβρίου και …αργότερα παραπέμπονται οι αποφάσεις για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”.

Το έως τότε διάστημα, που περιλαμβάνει και τις διακοπές του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και των κορυφαίων στελεχών, θα αξιοποιηθεί για συζητήσεις και διαβουλεύσεις, αλλά και για την προετοιμασία της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, 14 και 15 Σεπτεμβρίου

Όπως όλα δείχνουν, με τα έως σήμερα δεδομένα, μετά την επίσκεψη στη ΔΕΘ, θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της για τον τρόπο μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ και το χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου, ενώ ενδιαφέρον εμφανίζει και στο πώς θα τοποθετηθούν τα στελέχη του κόμματος για το υπαρκτό θέμα εκλογής του Αλέξη Τσίπρα από τη βάση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πιθανότερος χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι οι αρχές του 2020- τέλη του χειμώνα αρχές της άνοιξης.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο ορισμός Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής (ΚΟΕΣ) του Συνεδρίου, θα γίνει τέλη Οκτωβρίου ή Νοέμβριο.

Ο ορισμός της ΚΟΕΣ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς σε αυτή θα συμμετέχουν τόσο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Προοδευτικής Συμμαχίας. Θα καταργηθούν, δηλαδή, τα “διπλά όργανα”, γεγονός που προϊδεάζει για επιτάχυνση του μετασχηματισμού του χώρου σε ενιαίο κομματικό μηχανισμό.

Αμέσως μετά το καλοκαίρι, τέλος, θα δημιουργηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις και στους νομούς της χώρας, συντονιστικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, κατά τα πρότυπα του κεντρικού Συντονιστικού οργάνου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα