Σε κλειστή σύσκεψη στο Στρασβούργο καλεί ο Βέμπερ τον Μεϊμαράκη

Σε κλειστή σύσκεψη στο Στρασβούργο καλεί ο Βέμπερ τον Μεϊμαράκη
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης Eurokinissi

…Μαζί με τους επικεφαλής των ευρωκοινοβουλευτικών ομάδων του ΕΛΚ, στις 17 Απριλίου

Τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη προσκάλεσε ο Μ. Βέμπερ στις 17 Απριλίου στο Στρασβούργο σε κλειστή σύσκεψη των επικεφαλής των ευρωκοινοβουλευτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Πλην του επικεφαλής του ΕΛΚ στις ευρωεκλογές στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Ντάρα Μέρφι, που είναι ο επικεφαλής της καμπάνιας του κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Ούτως ή άλλως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει ιδιαίτερη απήχηση στα κέντρα των Βρυξελλών, τόσο από τη θητεία του ως υπουργός Άμυνας και ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, όσο και για τη στάση που κράτησε στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015, ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στάση για την οποία έχει λάβει θερμά συγχαρητήρια από πολλούς ευρωπαίους ηγέτες.

Σε ένα ΕΛΚ που μαστίζεται από αντιθέσεις (όπως, άλλωστε, και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα) ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με τον μετριοπαθή λόγο του και τον ευρωπαϊσμό του, αναμένεται να παίξει ένα σημαντικό ρόλο. Για κάποιους μάλιστα και εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις για υψηλά ποσοστά της ΝΔ, ο Ευ. Μεϊμαράκης μπορεί να είναι ένας από τους αντιπροέδρους του νέου Ευρωκοινοβουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα