Σε ποιους πρότεινε ο Τσίπρας να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ποιους πρότεινε ο Τσίπρας να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Αναζητούνται υποψήφιοι και από το χώρο της κεντροαριστεράς. Σε ποια περίπτωση θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ Επίτροπο και γιατί ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται στον Δ. Παπαδημούλη.

Νέα ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, καθώς η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Κουρουμπλή ήταν απλώς η αρχή.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ήδη προτείνει να είναι υποψήφιοι για την ευρωβουλή στους πρώην υπουργούς Γιάννη Μουζάλα και Λυδία Κονιόρδου. Αρχικά είχε προτείνει και στον Γιώργο Κατρούγκαλο, εν συνεχεία όμως φέρεται να του ζήτησε να παραμείνει στην κεντρική πολιτική της χώρας και να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

Το τελευταίο διάστημα ακούγεται το όνομα της Λούκας Κατσέλη, ενώ σίγουρο είναι ότι το Μαξίμου αναζητά υποψηφίους και από το χώρο της κεντροαριστεράς που έως τώρα δεν έχουν ταυτιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ποια κυβέρνηση θα προτείνει τον επόμενο Έλληνα Επίτροπο. Εάν η παρούσα κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, διαφορετικά ο πρωθυπουργός που θα προκύψει από τις εκλογές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Αλ. Τσίπρας προσανατολίζεται στην υποψηφιότητα Παπαδημούλη, που και ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έχει μεγάλη αποδοχή στις Βρυξέλλες.

Να σημειωθεί ότι ο νυν Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένος και πολλοί επιμένουν πως αν ήταν εκ νέου υποψήφιος συγκέντρωνε αρκετές πιθανότητες ακόμα και για θέση αντιπροέδρου της Επιτροπής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα