Στις 24 Νοεμβρίου η Συνδιάσκεψη για τη Σοσιαλδημοκρατία- και τη φυσιογνωμία του ΚΙΝΑΛ

Στις 24 Νοεμβρίου η Συνδιάσκεψη για τη Σοσιαλδημοκρατία- και τη φυσιογνωμία του ΚΙΝΑΛ
Η Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Την Τρίτη η εκδήλωση στη Λάρισα για την 3η του Σεπτέμβρη, στις 9 Σεπτεμβρίου ομιλία στη ΔΕΘ και εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για την κλιματική αλλαγή και συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 18 Σεπτεμβρίου για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ιδιαίτερα “καυτό” αναμένεται το φθινόπωρο για το Κίνημα Αλλαγής, καθώς θα επιδιώξει να διαμορφώσει τη μετεκλογική του φυσιογνωμία, με εσωκομματικές εντάσεις, αλλά και μέσα στο νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται, με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν τη στρατηγική τους ως κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αντίστοιχα.

Καθοριστική για την επόμενη ημέρα του ΚΙΝΑΛ είναι η Συνδιάσκεψη για τη σοσιαλδημοκρατία. Η Συνδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, για τις 24 Νοεμβρίου και σε αυτή κατ’ ουσίαν θα συζητηθεί η φυσιογνωμία του ΚΙΝΑΛ και η στρατηγική του τη νέα περίοδο, με τη Φώφη Γεννηματά αλλά και όσους πιστεύουν ότι είναι “δελφίνοι”, να δίνουν το στίγμα τους για τη “νέα εποχή”.

Ιδιαίτερα σημαντικό για την ηγεσία του κόμματος είναι να ξεπεράσει και το “αγκάθι” του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που έχει εξαγγελθεί για το τέλος του έτους. Το Συνέδριο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί για νομικούς λόγους, καθώς η θητεία της ηγεσίας του κόμματος έχει λήξει, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα με τις τράπεζες που το κόμμα έχει συναλλαγές- δεν είναι τυχαίο ότι για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου επέμενε πρωτίστως ο υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης. Ωστόσο, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη διιαβλέπει πως ορισμένα στελέχη θα χρησιμοποιήσουν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να θέσουν θέματα που αφορούν το ΚΙΝΑΛ και που δεν μπορούν να τα θέσουν εκεί (ακόμα και θέμα προσώπων, πολύ περισσότερο πολιτικών) και προειδοποιεί πως δεν πρόκειται να επιτρέψει κάτι τέτοιο. Έτσι το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί ένα Συνέδριο χωρίς  εκλογή συνέδρων, με διορισμό τους (“ούτως ή άλλως, κατ’ ουσίαν, δεν υπάρχουν οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ” αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη), χωρίς εκλογή ηγεσίας, καθώς θα τροποποιηθεί το Καταστατικό, ώστε να προβλέπει πως εάν ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, θα είναι και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Άγνωστες, όμως, προβλέπονται οι αντιδράσεις σε κάτι τέτοιο- ο Π. Γερουλάνος, πχ, έδωσε το στίγμα του μέσω της συνέντευξης του στο news24/7 την περασμένη Παρασκευή.

Ο οδικός χάρτης της Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

– Συγκέντρωση για τον εορτασμό της ημέρας ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, στις 3 του Σεπτέμβρη, στη Λάρισα, με έμφαση στην ομιλία της Φώφης Γεννηματά.

– Επίσκεψη στη ΔΕΘ της Φώφης Γεννηματά την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου. Στη Θεσσαλονίκη, εκτός της καθιερωμένης ομιλίας της Φώφης Γεννηματά θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής για την κλιματική αλλαγή.

– Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να εκτιμήσει το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου-άλλο ένα αγκάθι για την ηγεσία…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα