Το Νοέμβριο του 2021 η εκλογή Προέδρου του ΚΙΝΑΛ από τη βάση – Η Φώφη σηκώνει το γάντι

Το Νοέμβριο του 2021 η εκλογή Προέδρου του ΚΙΝΑΛ από τη βάση – Η Φώφη σηκώνει το γάντι
Η Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Η Φώφη Γεννηματά θα είναι υποψήφια,κάτι που προτίθεται να κάνει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ουδείς αυτή τη στιγμή μπορεί να αποκλείσει και άλλη ή άλλες υποψηφιότητες. Έντονο παρασκήνιο για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου, στο Συνέδριο Ειρήνης και Φιλίας

Τον Νοέμβριο του 2021, όπως ακριβώς προβλέπεται από το Καταστατικό, θα διεξαχθεί με καθολική ψηφοφορία από τη βάση του κόμματος, η εκλογή Προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Η δε Φώφη Γεννηματά θα είναι υποψήφια εκ νέου, επιδιώκοντας την “ανάσταση” της παράταξης.

Τα παραπάνω διαμηνύει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία έχει γίνει γνώστης των σχεδιασμών του Νίκου Ανδρουλάκη, υπ’ αριθμόν ένα δελφίνου του κόμματος, πως επιδιώκει επίσπευση της εκλογής από τη βάση Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, για τα τέλη του 2020. Ο νεαρός ευρωβουλευτής, όπως έχουν αποκαλύψει τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, θεωρεί ως ένα μέρος μιας συμφωνίας των δυο πλευρών, την επίσπευση της εκλογής ηγεσίας και το σταμάτημα των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων έως τότε, προκειμένου να μην τραυματιστεί ανεπανόρθωτα ο χώρος που έχει απομείνει. Η Χαριλάου Τρικούπη, επίσης, διαμηνύει -όπως έγραψε το Σάββατο το news24/7- πως οι διαδικασίες του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής που θα εξελιχθούν το τετράμηνο πριν από τον Μάρτιο του 2022 (οπότε και προγραμματίζεται να διεξαχθεί το Συνέδριο, που -επαναλαμβάνουμε βάση του Καταστατικού- θα έχει εκλέξει Πρόεδρο από τη βάση τον Νοέμβριο του 2021), θα γίνουν “με τρόπο δημοκρατικό και με απόλυτη διαφάνεια”. Ταυτόχρονα δε προειδοποιούν πως “ας μην σπεύδει κανείς ¨εντός και εκτός των τειχών¨ να κάνει λογαριασμούς χωρίς τον ξενοδόχο”.

Με το μήνυμα των ηγετικών στελεχών πως η Φώφη Γεννηματά θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, η Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει να σταθεροποιήσει την κατάσταση, αλλά και να ξεκαθαρίσει το μελλοντικό τοπίο.

Ούτως ή άλλως, πολλά θα κριθούν από το τι θα συμβεί στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στις 23 και 24 Νοεμβρίου, καθώς το κλίμα είναι εκρηκτικό, ενώ ουδείς μπορεί αυτή τη στιγμή να προβλέψει πώς θα συμπεριφερθούν οι σύνεδροι. Η δε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ, που προγραμματίζεται για την άνοιξη, θα είναι αποκλειστικά επικεντρωμένη σε έξι θεματικές ενότητες που έχουν αποφασιστεί από την ΚΠΕ και για τις οποίες θα προηγηθούν αντίστοιχες περιφερειακές συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, δηλαδή, δεν προβλέπεται η ύπαρξη Ολομέλειας και γενικών πολιτικών ομιλιών, καθώς η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επιδιώκει η εσωστρέφεια να τελειώσει με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στις 23 και 24 Νοεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα