Τσίπρας: “Θα εκλεγώ Πρόεδρος από το Συνέδριο – Θα εγγυηθώ και θα πραγματοποιήσω το άνοιγμα”

Τσίπρας: “Θα εκλεγώ Πρόεδρος από το Συνέδριο – Θα εγγυηθώ και θα πραγματοποιήσω το άνοιγμα”
MotionTeam

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ και να προβλέπεται ότι ο Πρόεδρος θα εκλέγεται από τη βάση του κόμματος. Στην τελική ευθεία η διαμόρφωση της Διακήρυξης που θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί Σάββατο και Κυριακή στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματος, ενώ το βράδυ της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει βαρυσήμαντη ομιλία στο Φεστιβάλ.

“Το Συνέδριο θα εκλέξει Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ” δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο στα στελέχη που συναντά το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας οριστικό τέλος στα σενάρια περί εκλογής του από τη βάση.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, διαμηνύει πως είναι αποφασισμένος με ενωτικό και συλλογικό τρόπο να προωθήσει τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το άνοιγμά του σε νέες δυνάμεις και σε νέα πρόσωπα.

Από τις συναντήσεις των στελεχών του κόμματος με τον Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο, επιβεβαιώνονται σειρά ρεπορτάζ και αποκαλύψεων του News 24/7:

-Το Συνέδριο θα αποφασίσει την τροποποίηση του τίτλου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν θα υπάρξει σε αυτόν ο  όρος “Προοδευτική Συμμαχία”, καθώς η συγκεκριμένη κίνηση θα ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα δείχνουν πως το κόμμα θα μετονομαστεί στο Συνέδριο σε “ΣΥΡΙΖΑ-Πράσινη Αριστερά” ή “ΣΥΡΙΖΑ-Πράσινη Συμμαχία”-σε κάθε περίπτωση το όνομα θα παραπέμπει στον οικολογικό χώρο.

-Το Συνέδριο, επίσης, θα συζητήσει την τροποποίηση του Καταστατικού, ώστε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγεται από τη βάση του κόμματος.

-Στην ΚΠΕ του κόμματος, το Σαββατοκύριακο, θα παρουσιαστεί και θα εγκριθεί η Διακήρυξη του νέου κόμματος, που έχει αρχικά συγγράψει ο Νάσος Ηλιόπουλος και, εν συνεχεία, “δουλεύει” ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με στελέχη του κόμματος και συμμάχους, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το τελικό κείμενο της Διακήρυξης.

-Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εσωστρέφεια και η αντιπαράθεση στελεχών κατά τη συζήτηση για τα αίτια της ήττας, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να συνδέσει την αυτοκριτική με τη διαμόρφωση του Προγράμματος υπό τον Γιώργο Σταθάκη και την Επιτροπή που θα συγκροτηθεί.

Η Κουμουνδούρου δίνει μεγάλη έμφαση και στο Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Την Κυριακή, μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει στο Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Πάρκο Γουδή βαρυσήμαντη ομιλία για την πολιτική κατάσταση και τον μετασχηματισμό του κόμματός του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα