Σαφάρι ελέγχων για βεγγαλικά

Σαφάρι ελέγχων για βεγγαλικά

Οι έλεγχοι των αστυνομικών εστιάζονται κυρίως στους χώρους παρασκευής, αποθήκευσης ή πώλησης πυροτεχνημάτων και συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων. Μετά από εφόδους σε αποθήκες, η αστυνομία προχώρησε στις πρώτες συλλήψεις. Ελεγχοι και σε περίπτερα

«Σαφάρι» για τον εντοπισμό ατόμων που κατασκευάζουν και πωλούν κροτίδες, βεγγαλικά και πυροτεχνήματα εν όψει του Πάσχα έχουν ξεκινήσει αστυνομικοί μετά από διαταγή που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι έλεγχοι των αστυνομικών εστιάζονται κυρίως στους χώρους παρασκευής, αποθήκευσης ή πώλησης πυροτεχνημάτων και συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων.

Επίσης, έλεγχοι πραγματοποιούνται και στους πλανόδιους μικροπωλητές και σε διάφορα καταστήματα όπως περίπτερα, καταστήματα ψιλικών και παιχνιδιών, όπου διακινούνται τα πυροτεχνήματα και εάν εντοπίζονται θα κατάσχονται και θα συλλαμβάνονται οι πωλητές, ενώ θα διενεργείται έρευνα για την πηγή προέλευσης τους.

Οι πρώτοι επιτήδειοι στο αυτόφωρο

Ήδη έγιναν οι πρώτες συλλήψεις. Το απόγευμα της Τρίτης στα Άνω Λιόσια αστυνομικοί συνέλαβαν μια 55χρονη και έναν 31χρονο.

Στο κατάστημα, όπου ήταν υπεύθυνη η 55χρονη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.538 τεμάχια διαφόρων τύπων βεγγαλικών και κροτίδων, εκτεθειμένα προς πώληση, ενώ στην επιχείρηση του 31χρονου κατασχέθηκαν συνολικά 3.769 βεγγαλικά και κροτίδες.

Επίσης, το απόγευμα της Δευτέρας στο Περιστέρι συνελήφθη ένας 45χρονος, καθώς στο κατάστημα ψιλικών που ήταν υπεύθυνος εντοπίστηκαν 11.720 βεγγαλικά και κροτίδες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι κατά την χρήση και την κατασκευή κροτίδων και αυτοσχέδιων μηχανισμών έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, οκτώ τραυματίστηκαν σοβαρά και δυο ελαφρά, ενώ συνελήφθησαν για κατασκευή, διακίνηση και πώληση 51 άτομα.

SHARE:

24Media Network