Στο Δαφνί ο εφοριακός των 2 εκατομμυρίων ευρώ

Στο Δαφνί ο εφοριακός των 2 εκατομμυρίων ευρώ

Στο Δαφνί νοσηλεύεται ο εφοριακός της ΚΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών που αναζητούσαν οι διωκτικές αρχές. Σε λογαριασμό του είχαν εντοπιστεί 2,2 εκατομμύρια ευρώ από την Αρχή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

Στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής, στο Δαφνί, νοσηλεύεται από το βράδυ της Τετάρτης ο εφοριακός της ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών που διώκεται ως εγκέφαλος κυκλώματος, που απέσπασε από την εφορία τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ο άνδρας, όπως έγινε γνωστό από την οικογένειά του, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση από τη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα, με πληροφορίες να θέλουν να έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν ψυχολογικά προβλήματα.

Οι διωκτικές αρχές βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι επιμένουν ότι ο νοσηλευόμενος εφοριακός είναι σε τέτοια άσχημη κατάσταση, από ψυχιατρικής πλευράς, που δεν μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας ανέλαβε να εξακριβώσει τι ακριβώς συνέβη με τον εφοριακό από την Εφορία της Κυψέλης, σε λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν 2,2 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα προήλθαν από εικονικές εταιρείες με πλαστά τιμολόγια και παράνομη είσπραξη ΦΠΑ.

Οι περισσότερες συναλλαγές γίνονταν μέσω τραπεζικού καταστήματος στην Αίγινα, με τις διωκτικές αρχές να αναζητούν τους συνεργούς του εφοριακού, ενώ αποκλείουν το ενδεχόμενο να συμμετείχε στο κύκλωμα κι άλλος υπάλληλος της ΔΟΥ.

Ο άνδρας φέρεται να είχε στήσει μαζί με άλλους συνεργάτες εκτός εφορίας ένα μεγάλο δίκτυο ανύπαρκτων ουσιαστικά εταιριών, οι οποίες εμφανίζονταν να κάνουν έργα του δημοσίου. Οι εταιρίες αυτές προσκόμιζαν στην ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών πλαστά έγγραφα και δικαιολογητικά (τιμολόγια, εντάλματα πληρωμής από τους αρμόδιους επιτρόπους τους ελεγκτικού συνεδρίου κλπ.) και εισέπρατταν τεράστια ποσά.

Ας γελάσουμε και λίγο…

Μπροστά σε αυτόν τον παραλογισμό, όπου ο κάθε λωποδύτης υποδύεται τον Νίκο Σταυρίδη που προτιμά να μπει στο τρελάδικο για να γλιτώσει από τα χρέη, εμείς αφιερώνουμε το τραγούδι της Ελένης Βιτάλη “Ανοίχτε τα τρελάδικα” προς κάθε ενδιαφερόμενο…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα