Αναβολή πήρε η δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Αναβολή πήρε η δίκη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Με βαρύτατες κατηγορίες περνά το κατώφλι του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χ.Α. Αναβολή δίκης για 11 Ιουνίου. Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η ΔΗΜ.ΑΡ

Αναβλήθηκε για τις 11 Ιουνίου η δίκη του βουλευτή και εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στο Β' Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη, ωστόσο, δεν έγινε ποτέ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη αναβλήθηκε λόγω φόρτου εργασίας.

Ο βουλευτής, που δεν εμφανίστηκε ποτέ, κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη εναντίον μεταπτυχιακού φοιτητή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η επίθεση αυτή έγινε στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου το 2007, λίγες μέρες πριν από τη "Γιορτή Νεολαίας" της ακροδεξιάς παράταξης.

Πορεία διαμαρτυρίας αντιφασιστικής πρωτοβουλίας

Την ώρα της δίκης του Ηλία Κασιδιάρη η αντιφασιστική πρωτοβουλία "Ποτέ Ξανά" καλούσε σε κινητοποίηση τους απλούς πολίτες, ενώ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως πρέπει να καταδικαστούν οι ένοχοι της δολοφονικής επίθεσης.

"Ποτέ ξανά νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς και εκπαίδευση", αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΗΜ.ΑΡ: ''Να γίνει η δίκη''

Τη δυσαρέσκεια της για την αναβολή της δίκης του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της, η οποία έχει ως εξής:

"Ελπίζουμε να μην αναβληθεί εκ νέου τη Δευτέρα η δίκη του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία. Η δίκη πρέπει να γίνει για να λάμψει η αλήθεια και να πληροφορηθούν οι πάντες ποιοι κρύβονται πίσω από τη Χρυσή Αυγή".

SHARE:

24Media Network