ΧΑΠΙ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το εγκληματικό κενό στη διαδικασία της εξέτασης περιπτώσεων βιασμού σαν αυτόν της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Τι πρέπει να αλλάξει.

Όσο παραμένει ανοιχτή η υπόθεση της Θεσσαλονίκης, το «χάπι του βιασμού» βρίσκεται σε όλες τις κουβέντες που γίνονται ιδιωτικά και δημόσια. Ωστόσο, υπάρχει ένα εγκληματικό κενό, το οποίο έχει να κάνει με την ίδια τη διαδικασία της εξέτασης αντίστοιχων περιπτώσεων από τις διωκτικές Αρχές. Το κενό συνεχίζει να υπάρχει παρά το γεγονός ότι έρχονται στο φως δεκάδες περιπτώσεις κακοποίησης γυναικών, βιασμών και γυναικοκτονιών στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγές κοντά στην έρευνα για την υπόθεση της Θεσσαλονίκης αποκαλύπτουν στο Magazine ότι είναι έτοιμη μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία θα έπρεπε να ήταν αυτονόητη. Όσο δεν υλοποιείται, τότε οι δράστες μπορούν να περνούν κάτω από το ραντάρ των διωκτικών Αρχών.

Πρόκειται για το πιο κρίσιμο κομμάτι στη διαχείριση μιας καταγγελίας, αυτό μεταξύ της πρώτης καταγραφής και της εξέτασης από τον ιατροδικαστή, όπως περιγράφεται στο explainer video του 24Media Lab.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα