24 MEDIA CREATIVE TEAM

ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ SURVIVOR;

Μια επιλογή από την πρώτη μετάδοση μέχρι και σήμερα.

Στην Ελλάδα το Survivor προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2003 και μέχρι σήμερα έχουν προβληθεί 8 κύκλοι. Την παρουσίαση των πρώτων δύο κύκλων είχε αναλάβει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, του τρίτου κύκλου ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, του τέταρτου ο Γιάννης Αϊβάζης, του πέμπτου-έκτου-έβδομου ο Σάκης Τανιμανίδης και του όγδοου ο Γιώργος Λιανός. Οι δυο πρώτοι κύκλοι γυρίστηκαν στη Μαλαισία, ο 3ος στον Παναμά, ο 4ος στην Αργεντινή, ενώ ο 5ος, ο 6ος, ο 7ος και ο 8ος κύκλος στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Το έπαθλο του νικητή στους δύο πρώτους κύκλους ήταν 200.000 ευρώ, στον τρίτο 250.000, στον τέταρτο 150.000, ενώ από τον πέμπτο και μετά 100.000 ευρώ. Από τις οθόνες μας πέρασαν παίκτες για κάθε γούστο. Άλλους τους συμπαθήσαμε, άλλους τους αποθεώσαμε κι άλλους ούτε στα μάτια μας δεν θέλαμε να τους βλέπαμε. Υπάρχουν και κάποιοι, που ανεξαρτήτως συμπάθειας δικής μας, ήταν αγωνιστικά ανώτεροι.

Ηλίας Βαλάσης

Το πρώτο Survivor, το ορθόδοξο. Πίσω στο μακρινό 2003 οι παίκτες έφευγαν για τις ζούγκλες της Μαλαισίας. Πείνα καταραμένη κι όχι tomahawk rib eye steak και γλυκάκι για το σβήσιμο. Κι ενώ το Survivor του 2021 είχε ως έπαθλο αναψυκτικό και βόλτα με καταμαράν, το Survivor του 2003 είχε κουτί με ζωντανό πύθωνα. Τον έφαγαν, μην ρωτάς παραπάνω. Ψητός, λες και τρως κοτόπουλο. Τη νίκη πήρε η Ευαγγελία Δεμερτζόγλου αλλά ο παίκτης που έμεινε στην ιστορία είναι ο Ηλίας Βαλάσης. Τον ‘φάγαν τα κυκλώματα αφού η πιο ισχυρή από τις συμμαχίες του παιχνιδιού ήταν αυτή της Ευαγγελίας Δερμετζόγλου, του Νίκου Λαμπρινάκη και της Ορθούλας Παπαδάκου, οι οποίοι έλεγξαν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του παιχνιδιού και τελικά αποτέλεσαν την τελική τριάδα, πετώντας έξω τον πιο δυνατό παίκτη. Για την ιστορία ο Ηλίας Βαλάσης έλαβε το ποσό των 1.000 ευρώ για δύο μήνες σκληρής επιβίωσης.

Άννα Majuro

Την επόμενη αμέσως σεζόν το MEGA επιλέγει να συνεχίσει με Survivor, με Μαλαισία και με Γρηγόρη Αρναούτογλου στην παρουσίαση. Δεν θυμάσαι καν ότι το 2004 βλέπαμε Survivor μου λες και δίκιο έχεις αφού τα ποσοστά τηλεθέασης της εποχής εκείνης σε επιβεβαιώνουν. Η Άννα Majuro ήταν μία πραγματικά δυνατή παίκτρια με επιμονή και πείσμα, η οποία όμως έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό. Ο Κωνσταντίνος Χριστοδουλάκης κέρδισε το μεγάλο χρηματικό έπαθλο των 200.000 ευρώ. Έκτοτε, ο ίδιος δεν απασχόλησε ποτέ τα media, ενώ τα χρήματά, όπως είπε, δεν άλλαξαν ποτέ τη ζωή του και την καθημερινότητά του.

Νικόλας Δαγαλάκης

Ο γυμναστής Νικόλας Δαγαλάκης το 2010 ήταν 24 ετών. Τα μάζεψε τα πράγματα κι έφυγε από το σπίτι για να βρεθεί στην άλλη άκρη του κόσμου. Όπως θα έλεγε με μπάσα φωνή και χέρια ανοιχτά από τις δεκαπέντε στρώσεις μπουφάν ο παρουσιαστής, Γιάννης Αϊβάζης: «Καλώς ήρθατε στην παγωμένη Παταγονία». Καλώς σας βρήκαμε. Ο Νικόλας Δαγαλάκης κατάφερε να φτάσει μέχρι την τελική τετράδα, ήταν από όμως από την αρχή του παιχνιδιού ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες. Η πιο δυνατή εμπειρία, πάντως, που έζησε ο ίδιος ήταν η αναρρίχηση σε έναν καταρράκτη 200 μέτρων. «Έπρεπε να μείνω 4 λεπτά στο νερό, έμεινα 4,5 και έπαθα υποθερμία». Την τελική πεντάδα αποτέλεσαν οι Βαγγέλης Γερασίμου, Γιάννης Λαϊτσιος, Κλεάνθης Κοκτσίδης, Κώστας Μανιουδάκης, Νικόλας Δαγαλάκης. Νικητής ο μάγειρας Βαγγέλης Γερασίμου από την Καλαμάτα που κέρδισε το έπαθλο των 100.000 ευρώ.

Γιώργος Αγγελόπουλος

Τι να τις κάνεις τώρα τις συστάσεις και τους προλόγους. Αν η λίστα αυτή που διαβάζεις έπρεπε να είχε μονάχα ένα όνομα, αυτό θα ήταν του Γιώργου Αγγελόπουλου ή Ντάνου από τη Σκιάθο. Μία φράση που θα χαρακτήριζε τη συμμετοχή του στο Survivor του 2017 που προβλήθηκε από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, θα ήταν το «όλοι σας και μόνος του». Οι δύο ομάδες ήταν οι Διάσημοι και οι Μαχητές. Ο Ντάνος αρχικά βρισκόταν στους Μαχητές, όμως μετά από ψηφοφορία των συμπαικτών του ήταν εκείνος που έπρεπε να πάρει τα λιγοστά πράγματά του και να μετακομίσει στους Διάσημους. Τα σάρωσε όλα, χωρίς κανείς να μπορεί να αμφισβητήσει την αγωνιστική του υπεροχή. Το αγώνισμα που έχει μείνει στην ιστορία είναι αυτό που έπαιζε μόνο εκείνος από την ομάδα των Διασήμων και κέρδισε τους Μαχητές έπειτα από 15 μονομαχίες στη σειρά. Στις 5 Ιουλίου αναδείχθηκε νικητής, έχοντας διανύσει 148 μέρες στο παιχνίδι. Η δημοσιότητά του ξεπέρασε τη δημοσιότητα ανάλογων νικητών ριάλιτι στην Ελλάδα, καθώς η τηλεθέαση του Survivor τη συντριπτική πλειοψηφία των ημερών προβολής του ξεπερνούσε το 60% και συχνά το 70%, ενώ ο τελικός ξεπέρασε το 80%. Η νίκη και η δημοσιότητά του συντέλεσαν κατά πολλούς στην εντυπωσιακή αύξηση του τουρισμού στη Σκιάθο το 2017, η οποία ξεπέρασε τον Ιούνιο το 24%, κυρίως λόγω Ελλήνων που ήθελαν να συναντηθούν μαζί του.

Κωνσταντίνος Βασάλος

Την ίδια χρονιά στο Survivor βρισκόταν και ο Κωνσταντίνος Βασάλος ο οποίος κατάφερε να φτάσει μέχρι την τριάδα. Έμεινε περίπου πέντε μήνες στον Άγιο Δομίνικο και ανήκε στην μπλε ομάδα των Μαχητών. Από τα πρώτα επεισόδια έδειξε στους συμπαίκτες του αλλά και στο τηλεοπτικό κοινό ότι είναι ένας πολύ δυνατός και ανταγωνιστικός παίκτης. Ο Κωνσταντίνος Βασάλος ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς παίκτες. Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε μέσα στο παιχνίδι ήταν η πείνα. Την πρώτη εβδομάδα σκέφτηκε να αποχωρήσει. Ήταν ένα βήμα πριν την αποχώρηση αλλά τελικά οι συμπαίκτες του τον έπεισαν να παραμείνει. Σε κακό δεν του βγήκε, να τα λέμε κι αυτά.

Ηλίας Γκότσης

Η επιτυχία του Survivor του 2017 έκανε τους ιθύνοντες του ΣΚΑΙ να ανανεώσουν το ραντεβού με τους τηλεθεατές την επόμενη χρονιά. Ο Μαχητής Ηλίας Γκότσης ταξίδεψε στο Σάντο Ντομίγκο για τις ανάγκες των γυρισμάτων της εκπομπής και ξεχώρισε για τις αγωνιστικές του ικανότητες. Στις 13 Ιουλίου του 2018 ανακηρύχθηκε νικητής του Survivor, κερδίζοντας το έπαθλο των 100.000€. Από τα 14 του έχει ασχοληθεί με πολλά αθλήματα, όπως κολύμβηση, πολεμικές τέχνες, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, ενώ ως χόμπι έχει τη ζωγραφική. Σύμφωνα με το βιογραφικό του στο αριστερό του χέρι έχει διπλό τατουάζ. Τον Αϊνστάιν και την Μέριλιν που συμβολίζουν την εξυπνάδα και την ομορφιά. Μία άχρηστη πληροφορία που όμως κάπου μπορεί να σου χρειαστεί κάποια στιγμή και να με ευγνωμονείς.

Κατερίνα Δαλάκα

Για την Κατερίνα Δαλάκα το ταξίδι στον Άγιο Δομίνικο ήταν ένα γνώριμο δρομολόγιο αφού το 2017 είχε βρεθεί ξανά στις παραλίες του για να συμμετάσχει στο Survivor. Βρέθηκε στον τελικό και ηττήθηκε από τον Ηλία Γκότση. Έτσι είστε, είπε; Θα επιστρέψω. Και επέστρεψε δύο χρόνια μετά στο Survivor Ελλάδα-Τουρκία του 2019 και το σήκωσε το τρόπαιο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ελληνικό Survivor ήταν η μοναδική γυναίκα που έπαιξε με αντίπαλο άντρα και τον κέρδισε. Σε έναν απαιτητικό στίβο μάχης τον Μάιο του 2018, στη φάση που οι δύο ομάδες διάλεγαν τα ματσαρίσματά τους, εκείνη βγήκε μπροστά και είπε στον Σάκη Τανιμανίδη πως θα επιλέξει τον Νάσο Παπαργυρόπουλο. Ο παρουσιαστής ανέφερε: «Θα παίξεις με τον Νάσο; Η αλήθεια είναι ότι αν παίξει μια κοπέλα με ένα αγόρι δεν παραβιάζονται οι κανονισμοί, γιατί έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε όποιον παίκτη θέλετε από την αντίπαλη ομάδα για να αγωνιστείτε. Στην περίπτωση βέβαια που ένα αγόρι επέλεγε μια κοπέλα δεν θα το επέτρεπα. Τώρα, όμως, είναι μια ευχάριστη έκπληξη». Με τις εύστοχες βολές κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Αφροδίτη Σκαφίδα

Η Αφροδίτη Σκαφίδα ασχολείται με το άλμα επί κοντώ, στο οποίο μάλιστα κατέχει και το πανελλήνιο ρεκόρ με ύψος 4,48μ που πέτυχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου τον Ιούνιο του 2005 στην Αθήνα. Κατέχει την 4η θέση σε επίδοση στην Ευρώπη και την 9η στον κόσμο το 2008. Στις 30 Ιανουαρίου 2010 έθεσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην διάρκεια ημερίδας κλειστού στίβου περνώντας τα 4,41μ. Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2019 συμμετείχε στο Survivor Ελλάδα-Τουρκία. Μία πάρα πολύ δυνατή παίκτρια, με αντοχή και ικανότητα να ξεκλειδώνει τους στόχους. Κατάφερε να φτάσει στους τέσσερις φιναλίστ για την Ελλάδα, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό και πήρε την 4η θέση.

Μαριαλένα Ρουμελιώτη

Η Μαριαλένα Ρουμελιώτη μπορεί να μην έφτασε στον τελικό και να τερμάτισε στην τρίτη θέση αλλά είναι η πιο δυνατή γυναικεία συμμετοχή του φετινού Survivor. Μαχήτρια καθαρόαιμη που από τα μισά του παιχνιδιού κι έπειτα διέπρεψε στους στίβους μάχης με νίκες επί γυναικών και ανδρών. Ξέρουμε τα προσωπικά της καλύτερα από τα δικά μας και παρακολουθήσαμε σε ζωντανή μετάδοση τη συνύπαρξή της με τον πρώην της, Σάκη Κατσούλη αλλά αυτό δεν μπορεί να μειώσει την αγωνιστική της αξία.

Σάκης Κατσούλης

Τον συμπαθείς ή όχι δεν μπορείς να μην παραδεχτείς πως ο Σάκης Κατσούλης είναι ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες που έχουν περάσει ποτέ από όλα τα Survivor που έχουν προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση. Στον πόντο κρίθηκε το τελικό αποτέλεσμα αλλά ο Σάκης Κατσούλης ήταν ο τελικός νικητής που πήρε σπίτι του το τρόπαιο και το χρηματικό έπαθλο των 100.000€. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, η τηλεθέαση του Survivor στον τελικό κινήθηκε στο 38,9% για το δυναμικό κοινό και στο 40,8% για το σύνολο κοινού. Το πρόγραμμα πέρασε σε αρκετά τέταρτα πάνω και από το 50%, φτάνοντας έως το 56,5% την ώρα της ανακοίνωσης του αποτελέσματος. Από τα πρώτα κιόλας ματσαρίσματα είχε δείξει την αγωνιστική του αξία και ήταν το μεγάλο φαβορί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα