Unsplash

Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ: ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ FINE DINING ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Σεπτέμβριος στην Αθήνα δεν είναι καθόλου βαρετός. Και εξηγούμε το γιατί.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που θυμίζει ακόμα καλοκαίρι. Είμαστε ακόμα σε mood διακοπών, ακούμε πουλιά να κελαηδούν και τζιτζίκια να μας υπνωτίζουν γιατί η Αθήνα είναι σχετικά άδεια για τα δεδομένα της, αλλά γεμάτη με όσους έχουν αγαπήσει βαθιά τα καλοκαίρια τους σε αυτήν. Αυτός ο μήνας στην πόλη δεν είναι καθόλου βαρετός.

Αντίθετα με ό,τι μπορεί να πιστεύουν οι εκδρομείς του Σεπτεμβρίου που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την καλύτερη – χρονικά – περίοδο να κάνεις διακοπές, ο μήνας αυτός στην Αθήνα παίρνει μαγικές διαστάσεις. Μπορείς να κάνεις ό,τι ακριβώς ήθελες να κάνεις τους προηγούμενους 11 μήνες στην πόλη χωρίς να συναντήσεις κίνηση, ουρές και καθυστερήσεις. Μπορείς να βρεις επιτέλους τραπέζι στο αγαπημένο σου εστιατόριο. Σε αυτό θέλω να σταθώ ιδιαίτερα. Γιατί ο φετινός Σεπτέμβριος στην Αθήνα περιλαμβάνει μια σπουδαία ευκαιρία είτε δεν έφυγες από την πόλη είτε επέστρεψες σε αυτήν μετά τις διακοπές σου. Μπορείς να γευτείς τα καλύτερα του fine dining, που έχει να σου προσφέρει η πόλη και να παρατείνεις ακόμα περισσότερο την αίσθηση των αληθινών, ξεχωριστών διακοπών.

Το Stay In Athens από τη Mastercard επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, προσφέροντας σε κοινό και επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν την Αθήνα από την αρχή, μέσα από μία σειρά προτάσεων διαμονής και εμπειριών με έκπτωση 30% για κατόχους καρτών Mastercard® και προνομικές τιμές για όλους, επαναπροσδιορίζοντας την πόλη ως τον απόλυτο city break προορισμό. Κι ανάμεσα στις εμπειρίες που προσφέρει είναι και μία σειρά από fine dining στιγμές στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Αυτά που στερήθηκες λόγω των lockdown, αυτά που ήταν πάντα γεμάτα με κρατήσεις όταν τα μέτρα χαλάρωσαν.

Στη ραστώνη του Σεπτεμβρίου, του μήνα που έχει γεννηθεί για απολαύσεις, εσύ θα χαρίσεις την απόλαυση στον εαυτό σου. Η Αθήνα, με τα τζιτζίκια της, τα αναμένα φώτα της, τα αξιοθέατα της να σε περιβάλλουν σε καλεί στο τραπέζι της. Κι εσύ, με τη βοήθεια της Mastercard και τις αποκλειστικες εμπειρίες που έχει δημιουργήσει για τους κατόχους των καρτών της έχει έρθει η ώρα να ανταποκριθείς στην πρόσκληση.

Ποια εστιατόρια να απολαύσεις τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Η Αθήνα, ως πρωτεύουσα την Ελλάδας των γεύσεων, των χρωμάτων και των αρωμάτων, είναι γεμάτη με προτάσεις υψηλής γαστρονομίας για να επιλέξεις. H Mastercard έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του Stay In Athens αρκετές προτάσεις που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους μέσα από ειδικά διαμορφωμένα μενού με έκπτωση 30% για τους κατόχους της και προνομιακές τιμές για όλους.

Adventure on a Plate @ The Grand by Interni

Ένα ρομαντικό γεύμα ή δείπνο μπορούν να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο εστιατόριο Grand by Interni του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens τα ΠΣΚ 10 & 11, 17 & 18 Σεπτεμβρίου (από 13.00 – 22.30). Το αλά καρτ μενού περιλαμβάνει γευστικότατες επιλογές κι εμείς ξεχωρίσαμε τα φρέσκα νιόκι σε κρέμα από κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα σύκα, λάδι τρούφας και πεκορίνο για να ονειρευόμαστε μέχρι να κάτσουμε στο τραπέζι. Από 42 ευρώ το άτομο (τιμή για κατόχους Mastercard).

Fine Dining @ Vassilenas

Τα Σάββατα 11 και 18 Σεπτεμβρίου (από 18:00 έως 23:30) ο Βασίλαινας στρώνει το τραπέζι του και σε προσκαλεί να δοκιμάσεις ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού που είναι εμπνευσμένο από την παράδοση και συνδυάζει τις καλύτερες γεύσεις του σήμερα. Στο αστικό εστιατόριο Βασίλαινας στο πάρκο Μαδρίτης θα δοκιμάσεις υπέροχες θαλασσινές γεύσεις και σίγουρα το γιουβετσάκι γαρίδας θα σου μείνει αξέχαστο. Από 45 ευρώ το άτομο (τιμή για κατόχους Mastercard).


Fine Dining @ Crowne Plaza

Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου (από τις 20:00 ως τις 23:30) το εστιατόριο του ξενοδοχείου Crown Plaza Athens, εγγυάται μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης με θέα τον Λυκαβηττό. Με δύο επιλογές ορεκτικών, κυρίως πιάτων και επιδορπίων το αλά καρτ μενού προσφέρεται από 28 ευρώ ανά άτομο (τιμή για κατόχους Mastercard).

Fine Dining @ Lazaro 1971

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, τα Σάββατα 11 και 18 Σεπτεμβρίου και τις Κυριακές 12 και 19 Σεπτεμβρίου (από τις 16:30 ως τις 23:30) το ιστορικό εστιατόριο Lazaro 1971 ετοιμάζει το τραπέζι σου και περιμένει να σου προσφέρει μια εμπειρία υψηλής γαστρονομίας με βάση τις ελληνικές, αγνές πρώτες ύλες. Το μενού είναι μια σύγκρουση της παράδοσης με το μοντέρνο που ενώνονται κάτω από τη μοναδική γεύση από ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι, τυλιγμένο με λόζα Κέας και σάλτσα λεμονοθύμαρου. Συνοδεύεται από την Ελληνική Δημιουργική, τη χωριάτικη σαλάτα που έχει ανέβει πολλούς τόνους γεύσης, ενώ τα Κρητικά μπουρεκάκια με καπνιστό απάκι και γραβιέρα Κρήτης πρωταγωνιστούν συνεχώς στα πιάτα των πελατών του εστιατορίου. Το μενού κλείνει με Πάβλοβα με ελληνικά τυριά , μέλι και σάλτσα φράουλας. Από 34 ευρώ (τιμή για κατόχους Mastercard).

Fine Dining @ Ψαράδες

Τι είναι ο Σεπτέμβρης χωρίς ψάρι; Καρπούζι χωρίς κουκούτσια, θα σου απαντήσω και συνεχίζω τις γαστρονομικές μου προτάσεις. Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, τα Σάββατα 11 και 18 Σεπτεμβρίου και τις Κυριακές 12 και 19 Σεπτεμβρίου (από 12:30 και 23:30) o βραβευμένος σεφ Βασίλης Παπαθεοδώρου ετοιμάζει ένα μενού υψηλής ψαροφαγίας με εκλεπτυσμένες γεύσεις σε θαλασσινό ντεκόρ. Το μενού περιλαμβάνει εξαιρετικές προτάσεις όπως το τιραντίνο σολωμού με βινεγκρέτ αγγουριού με άνηθο και ραπανάκια, και ένα ποτήρι κρασί. Από 36 ευρώ το άτομο (τιμή για κατόχους Mastercard).

Fine Dining @ Fuga

Το Fuga Θα το αγαπήσεις καταρχάς για την τοποθεσία του. Στην καρδιά της Αθήνας, βρίσκεται ο καταπράσινος κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και μέσα του το Fuga Restaurant. Στα πιάτα του θα βρεις ισορροπημένες γεύσεις με παγκόσμιο, κοσμοπολίτικο αέρα και μία τροπική κουζίνα που αναδεικνύει τις μοντέρνες εκδοχές των μαγειρικών παραδόσεων από την Ασία, την Λατινική Αμερική και τη Μεσόγειο. Το μενού θα σε ενθουσιάσει από τη σαλάτα με καρπούζι και πάπια μέχρι και το λαχταριστό επιδόρπιο τάρτας σοκολάτας με ενδιάμεσους σταθμούς σε στο υπέροχο squid tempura και στο outside skirt steak. Η εμπειρία υψηλής γαστρονομίας είναι διαθέσιμη την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και τα Σάββατα 11 και 18 Σεπτεμβρίου από 19:00 έως 23:00. Από 42 ευρώ το άτομο (τιμή για κατόχους Mastercard).

Δες όλες τις εμπειρίες ψυχαγωγίας, χαλάρωσης και γαστρονομίας που τρέχουν τον Σεπτέμβριο στο Stay in Athens εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα