SHUTTERSTOCK

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΟ 2021

Είναι ασφαλείς οι διακοπές σε οργανωμένο κάμπινγκ φέτος;

Φέτος διανύουμε μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς προσπαθούμε να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία και να κερδίσουμε ξανά τις ζωές μας. Παράλληλα, το οργανωμένο κάμπινγκ προτιμάται από ολοένα και περισσότερους τα τελευταία χρόνια και αυτό το καλοκαίρι αποτελεί νούμερο ένα επιλογή για διακοπές για πολύ κόσμο. Πάντως, οι εναλλακτικές που έχει κανείς στο κάμπινγκ έχουν αυξηθεί και διακρίνονται από ποικιλία που ικανοποιεί όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις, καθώς μπορείς να μείνεις σε σκηνή, σε τροχόσπιτο ή ακόμη και σε μπανγκαλόου.

Αρχικά, θεωρείται ένα από τα πιο οικονομικά είδη διακοπών και η αλήθεια είναι πως συμφέρει πολύ περισσότερο από το να κλείσεις σε κάποιο κατάλυμα ή ξενοδοχείο, ειδικά αν το έχεις αφήσει για τελευταία στιγμή. Ανάλογα από τον χώρο κάμπινγκ που θα επιλέξεις, ο οποίος μπορεί να μην διαθέτει σκηνές, και από τον αν πρόκειται για την πρώτη φορά που θα το δοκιμάσεις, ενδέχεται να χρειαστεί να κάνεις κάποια μαζεμένα έξοδα για τον εξοπλισμό σου, όπως: σκηνή (από 10 ευρώ), στρώμα ή υπνόσακο (από 10 ευρώ), φορητό ψυγείο (από 5 ευρώ), καρφιά / πασαλάκια (από 0,50 λεπτά) που είναι τα βασικά και διάφορα άλλα όπως καρέκλες παραλίας (από 5 ευρώ) ή φανάρι (από 2 ευρώ). Παράλληλα, το κάμπινγκ σου προσφέρει την επαφή με τη φύση, αλλά και με τον κόσμο, καθώς η κοινωνικοποίηση αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό της όλης φάσης. Οι νέες γνωριμίες και η διεύρυνση του κύκλου σου, είτε είσαι με παρέα είτε μόνος/η, είναι αναπόφευκτη μέσα από την συμβίωση με άλλα άτομα, ακόμη και αν είναι μέτρα μακριά σου, τις κοινές δραστηριότητες και τις «καλημέρες» που θα ανταλλάζεις κάθε πρωί.

Κάμπινγκ Coralli corallicamping.gr

Η 23χρονη Κατερίνα, που είναι κάμπερ τα τελευταία χρόνια, δηλώνει στο Magazine σχετικά με την προτίμησή της σε αυτό το είδος διακοπών: «Τα τελευταία χρόνια για διακοπές επιλέγω, κυρίως, να κάνω κάμπινγκ και πρόκειται για μια απόλυτα συνειδητή απόφαση, που δεν αφορά μόνο το οικονομικό κομμάτι, δηλαδή ότι είναι πιο φθηνό να μένεις σε μία σκηνή ή να ενοικιάζεις ένα δωμάτιο ή Airbnb . Αυτό που μ’ αρέσει στο κάμπινγκ είναι ότι αδειάζει το μυαλό μου, ηρεμώ εντελώς, κάτι που χρειάζομαι μετά από μια έντονη χρονιά σε ρυθμούς πόλης. Επίσης, η επαφή που δημιουργείται κατά τη διάρκεια του κάμπινγκ με τη φύση δεν συγκρίνεται με καμία άλλη εμπειρία. Υπάρχει η έννοια της αλληλεγγύης πολύ έντονα. Για μένα το κάμπινγκ είναι πιο πολύ η φιλοσοφία και η κουλτούρα που κουβαλάς μέσα σου, παρά το ότι έχεις μια σκηνή και την στήνεις. Επίσης, με την εμπειρία και τα χρόνια, μαθαίνεις τις ανάγκες σου και εξοπλίζεσαι κατάλληλα, ώστε να είσαι άνετος και να το απολαμβάνεις».

Κάμπινγκ και κορονοϊός: Είναι ασφαλείς διακοπές;

Ομολογουμένως, το περσινό καλοκαίρι ήταν πιο δύσκολο από το φετινό. Ο περισσότερος κόσμος προτίμησε να αποφύγει τον εσωτερικό τουρισμό και αρκέστηκε στα εξοχικά και τα χωριά του. Όμως, η φετινή χρονιά μοιάζει πιο αισιόδοξη, αφού ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, γεγονός που προσφέρει μια σχετική ασφάλεια και σιγουριά. Έτσι, πολλοί είναι εκείνοι που θα τολμήσουν να ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και να απολαύσουν τις διακοπές τους με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων και το κάμπινγκ.

Camping Καστάνης amorgoscamping.gr

Φέτος, θα ισχύσουν σχεδόν τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα με την περσινή χρονιά, αλλά όσοι εργάζονται ή παρέχουν υπηρεσία στα οργανωμένα καταλύματα θα πρέπει να υποβάλλονται μία φορά την εβδομάδα σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), ενώ κάθε επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να διαθέτει γραπτό σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτου περιστατικού κορονοϊού. Όσο για τις υπηρεσίες εστίασης, αυτές θα λειτουργούν κανονικά, με βάση τα μέτρα που ισχύουν και στα υπόλοιπα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σχετικά με την απόσταση των κατασκηνωτικών μέσων (τροχόσπιτα, αυτοκινούμενα, σκηνές κτλ.) θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 μέτρα από την πόρτα εισόδου του και 3 μέτρα από κάθε άλλη πλευρά του. Επίσης, εάν το κάμπινγκ παρέχει ενοικιαζόμενες σκηνές, πρέπει να τις καθαρίζει και να τις απολυμαίνει μεταξύ των χρήσεων από διαφορετικούς πελάτες. Το ίδιο ισχύει για κάθε εξοπλισμό που εκμισθώνει ή παρέχει.

Είναι αλήθεια ότι κι εν μέσω πανδημίας, το κάμπινγκ αποτελεί ιδανική επιλογή

Τα οργανωμένα κάμπινγκ έχουν ήδη προετοιμαστεί και διαμορφώσει τους χώρους τους καταλλήλως, βάσει των υγειονομιών πρωτοκόλλων, ενώ οι κρατήσεις τους έχουν ήδη ξεκινήσει. Η Αργυρώ Γιαννακού, ιδιοκτήτρια του Camping Καστάνης, στα Κατάπολα της Αμοργού, μιλά στο Magazine σχετικά με την φετινή σεζόν και τις προσδοκίες των επιχειρηματιών, αναφέροντας:

«Η φετινή τουριστική σεζόν αναμένεται να είναι πάρα πολύ καλή, ειδικότερα σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι του 2020. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η πληρότητα του κάμπινγκ αγγίζει ήδη το 90%, για την παραδοσιακά hot περίοδο, δηλαδή από 20 Ιουλίου μέχρι και 20 Αυγούστου. Φυσικά, καθιερώσαμε και εξακολουθούμε να δεχόμαστε τηλεφωνικές και διαδικτυακές κρατήσεις, έτσι ώστε να μπορούμε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση για όλους όσους θα μας εμπιστευτούν και φέτος για τις διακοπές τους. Είναι αλήθεια ότι κι εν μέσω πανδημίας, το κάμπινγκ αποτελεί ιδανική επιλογή καθώς όλοι οι επισκέπτες βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο και σε απόσταση από τους γείτονες. Η διαμόρφωση του κάμπινγκ μάς βοηθάει πολύ σε αυτό, καθώς απλώνεται σε μία μεγάλη έκταση, χωρισμένη σε διάφορα επίπεδα. Επιπλέον, αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς που έχουν τη δική τους σκηνή. Εμείς, από τη μεριά μας, προετοιμαζόμαστε από την αρχή του καλοκαιριού προκειμένου να προσφέρουμε κατά προτεραιότητα ασφάλεια και άνεση. Τηρούμε κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως είναι οι αποστάσεις μεταξύ των σκηνών. Φέτος, η απαιτούμενη απόσταση είναι στο 1,5 μέτρο. Καθημερινά, το προσωπικό καθαρισμού, αλλά κι εμείς οι ίδιοι, φροντίζουμε για την τακτική καθαριότητα και για την απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων με ειδικά προϊόντα».

Camping Καστάνης amorgoscamping.gr


Παρομοίως, οι κάμπερς είναι έτοιμοι να επισκεφθούν και φέτος τα οργανωμένα κάμπινγκ και να απολαύσουν τις διακοπές τους, τηρώντας φυσικά τα μέτρα ασφαλείας. «Φέτος, όπως και πέρυσι, θα κάνω κανονικά κάμπινγκ, τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό. Από την προηγούμενή μου εμπειρία από τις περσινές διακοπές στην Τήλο θα σου πω ότι όλοι οι κάμπερς προσέχαμε πολύ πού θα στήσουμε τη σκηνή μας, έτσι ώστε να κρατάμε αποστάσεις, φορούσαμε μάσκες όταν χρησιμοποιούσαμε λεωφορείο και φροντίζαμε να μην πλησιάζουμε ο ένας τον άλλον. Νομίζω ότι αν προσέχουμε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, όσον αφορά τον κορονοϊό», αναφέρει η Κατερίνα στο The Magazine.

Κυκλαδίτικα κάμπινγκ

Αν φέτος ο δρόμος σε βγάλει στα νησιά των Κυκλάδων, τότε οι επιλογές σου για κάμπινγκ είναι πολλές και διάφορες. Το Camping Καστάνης στην Αμοργό αποτελεί την ιδανική λύση, αφού εκεί θα νιώσεις πραγματικά το άγγιγμα της φύσης και θα αφεθείς στις ομορφιές του νησιού. Το περιβάλλον είναι φιλόξενο και η επίσκεψη εκεί θα σας μείνει αξέχαστη. Επίσης, στο κάμπινγκ θα βρείτε το Εστιατόριο “Σκεπαρνιές”, όπου μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακό πρωινό και ελληνικές γεύσεις. Οι τιμές ξεκινούν από 5.50€ ανά άτομο και 3 ευρώ ανά σκηνή.

Camping Καστάνης amorgoscamping.gr


Στο Achivadolimni Camping στη Μήλο, θα βρεις έναν από τους πιο καθαρούς χώρους κάμπινγκ και μία από τις ομορφότερες θέες για το ηλιοβασίλεμα. Είναι ιδανικό για παρέες νέων, αλλά και για οικογένειες, ενώ φιλοξενεί εξίσου σκηνές και τροχόσπιτα. Υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην παραλία της Αχιβαδολίμνης, ενώ αν θες να είσαι πιο άνετος θα βρεις και μπαρ με πισίνα και εστιατόριο. Οι τιμές ξεκινούν από 22 ευρώ.

Το Camping Antiparos στην Αντίπαρο αποτελεί ίσως το πιο ξακουστό κάμπινγκ των Κυκλάδων, αφού άρχισε να λειτουργεί το 1978. Προσφέρεται για φθηνές, απλές και ξέγνοιαστες διακοπές με άνεση και ποιότητα, ενώ διαθέτει μια επιλογή διαμονής για κάθε τύπο κατασκηνωτή. Στην χαμηλή περίοδο η τιμή είναι 7 ευρώ και στην υψηλή περίοδο 9 ευρώ ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένης της δικής του σκηνής.

Αν βρεθείς στην Φολέγανδρο, να επισκεφθείς το Livadi Camping που βρίσκεται σε πολύ όμορφο μέρος του νησιού. Διαθέτει εστιατόριο, μίνι μάρκετ, κοινόχρηστη κουζίνα, φαρμακείο και πλυντήριο ρούχων. Η τιμή του είναι 8 ευρώ ανά ημέρα για όλους τους μήνες του καλοκαιριού. Ιούνιο και Αύγουστο προσφέρεται δωρεάν ο χώρος για την σκηνή, ενώ τον Ιούλιο είναι στα 4 ευρώ ανά ημέρα.

Το κάμπινγκ Coralli στη Σέριφο εντυπωσιάζει τους επισκέπτες, καθώς συνδυάζει αρμονικά την παρθένα φύση του νησιού, το πυκνό πράσινο με την απαραίτητη σκιά και όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις. Προσφέρεται για παιδιά όλων των ηλικιών και επιτρέπονται τα κατοικίδια. Οι τιμές ξεκινούν από τα 6.50 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 9 ευρώ ανάλογα με την περίοδο, ενώ για την ενοικίαση χώρου σκηνής οι τιμές ξεκινούν από τα 5 ευρώ.

Μια ιδιαίτερη εμπειρία θα σου προσφέρει το Naxos Camping στη Νάξο, μια πολυσύχναστη τουριστική κοινότητα που προσφέρει όλες τις ανέσεις που μπορεί να χρειαστείτε για τη διαμονή σας. Εκτός από σκηνές, διαθέτει και μπανγκαλόους, ενώ οι κατασκηνωτές έχουν δωρεάν Wi-Fi και μπορούν να κάνουν χρήση της πισίνας των εγκαταστάσεων. Οι τιμές ξεκινούν από 6 ευρώ ανά ημέρα.

Τέλος, στο Makis Camping στη Σίφνο θα περάσετε ήρεμες διακοπές, σε ένα καθαρό και φιλικό περιβάλλον. Ο χώρος είναι γεμάτος δέντρα, λουλούδια και καλαμωτές, ενώ βρίσκεται 600 μέτρα από το λιμάνι και πίσω από την αμμουδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τηρούνται ώρες κοινής ησυχίας (12 με 8 το πρωί) για τους κατασκηνωτές. Η τιμή είναι στα 8 ευρώ ανά ενήλικα και οι σκηνές στα 4 ευρώ η μικρή και 6 ευρώ η μεγάλη.

Makis Camping makiscamping.gr

Κάμπινγκ στην Εύβοια

Αν επιλέξεις την Στερεά Ελλάδα για τις φετινές διακοπές σου και δη την πανέμορφη Εύβοια, τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς ένα από τα διασημότερα κάμπινγκ της, το Club Αγία Άννα. Παρέες, οικογένειες, φοιτητές συχνάζουν εκεί κάθε καλοκαίρι και γίνονται ένα, απολαμβάνοντας μια μοναδική εμπειρία στον καταπράσινο χώρο και τις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ. Οι τιμές ξεκινούν από 5 ευρώ το άτομο και από 7 ευρώ για τη σκηνή.

Αν προτιμήσεις τη Βόρεια Εύβοια, όμως, τότε να πας στο Camping Pefki, που λειτουργεί από το 1986 και προσφέρει στους κατασκηνωτές την ηρεμία και τη ξεκούραση σε έναν περιποιημένο και προσεγμένο «κήπο». Διαθέτει χώρους για τη σκηνή, το τροχόσπιτο και το αυτοκινούμενο σας, ενώ στο Πευκί θα νιώσετε πραγματικά κοντά στη φύση. Οι τιμές ξεκινούν από 6 ευρώ ανά άτομο και 4 ευρώ ανά σκηνή.

Camping Pefki campingpefki.gr

Στην Εύβοια θα βρείτε, επίσης, το Milos Camping που βρίσκεται “στην καρδιά” 18 καταπράσινων στρεμμάτων κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα και είναι ιδανικός προορισμός για οικογένειες. Σημειώνεται ότι υπάρχουν εγκαταστάσεις ειδικά διαμορφωμένες με ράμπες για άτομα μειωμένης κινητικότητας. Οι τιμές για διανυκτέρευση ανά άτομο ξεκινούν από 5.50 ευρώ, ενώ υπάρχουν προσφορές για φοιτητές, οικογένειες και γκρουπ.

Ηπειρωτικά κάμπινγκ

Το Camping Ναυτίλος βρίσκεται σε μια καταπράσινη τοποθεσία, δίπλα σε μια παραλία με κρυστάλλινα νερά στα Σύβοτα και προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος κατασκηνωτών, που το προτιμούν για την υπέροχη θέα του που φτάνει ως την Κέρκυρα και τα όμορφα ηλιοβασιλέματά του. Η καθαριότητα και ο σεβασμός στο περιβάλλον αποτελούν βασικές αρχές του, ενώ διαθέτει εστιατόριο, μίνι μάρκετ, πισίνα και γήπεδο beach volley. Οι τιμές ξεκινούν από 7.50 ευρώ ανά άτομο και 5.50 ευρώ ανά σκηνή.

Μια πολύ καλή επιλογή είναι, επίσης, το Camping Kalami στην Ηγουμενίτσα, που εκτείνεται αμφιθεατρικά κατά μήκος της ακτής του κόλπου της Πλαταριάς και βρίσκεται στην παραλία Καλάμι. Τα γαλαζοπράσινα και κρυστάλλινα νερά του Ιονίου πελάγους θα σας ενθουσιάσουν, όπως και το μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον. Το κάμπινγκ προσφέρει όλες τις ανέσεις και διαθέτει μεγάλες θέσεις για σκηνές και τροχόσπιτα, ώστε κάθε επισκέπτης να έχει τον δικό του χώρο. Οι τιμές ξεκινούν από 7.50 ευρώ το άτομο και 5.50 ευρώ η σκηνή.

Camping Kalami campingkalamibeach.gr


Bonus

Στο Armenistis Camping & Bungalows στη χερσόνησο της Σιθωνίας, θα βρείτε πολλαπλές επιλογές για όλα τα γούστα. Από σκηνές και τροχόσπιτα σε ευρύχωρες θέσεις ανάμεσα στα πεύκα και τα πλατάνια, μέχρι Safari Tents για πολλά άτομα, που προσφέρουν αίσθηση άγριας πολυτέλειας και όλες τις ανέσεις ενός lux καταλύματος, αλλά και Mobile Homes. Οι τιμές ξεκινούν από 5.90 ευρώ ανά ενήλικα και 6.20 ευρώ για τις σκηνές.

Μιας και αναφερθήκαμε στη Χαλκιδική, όσοι ενδιαφέρεστε για το Camping Ποσείδι, προς ενημέρωσή σας φέτος θα παραμείνει κλειστό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα