Τάσος Ξιαρχό PAPADAKIS PRESS

ΤΑΣΟΣ ΞΙΑΡΧΟ: ΟΙ “ΚΑΚΕΣ ΑΔΕΡΦΕΣ”, Ο RANDOM ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ

Το bullying και η εσωτερικευμένη ομοφοβία του Τάσου Ξιαρχό, ως απάντηση στο γιατί ένα τέτοιο άτομο δεν πρέπει να θεωρείται "influencer".

Λίγες μόλις ώρες χρειάστηκαν για να γίνει πρώτο trend στο Twitter ο Τάσος Ξιαρχό -για τους πιο λάθος λόγους-, με τους χρήστες των social media να τον κατηγορούν δικαιολογημένα για body shaming προς μια κοπέλα, η οποία βρισκόταν στο ίδιο εστιατόριο που γευμάτιζε ο χορογράφος.

Συγκεκριμένα, ο Τάσος Ξιαρχό ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο στο οποίο σχολίαζε αρνητικά τα κιλά της κοπέλας, καθώς και τα ρούχα που επέλεξε να φορέσει.

“Όταν ήμουν παιδί, άκουγα ένα πράγμα συνέχεια. Ότι όταν είσαι παχύς, δεν φοράς οριζόντια ρίγα. Κοιτάξτε”, είπε ο Τάσος Ξιαρχό, ο οποίος έπειτα γύρισε την κάμερα προς την κοπέλα, καταγράφοντάς τη, χωρίς την άδειά της.

Στη συνέχεια, ο χορογράφος, σε νέο του story ενημέρωσε τους ακόλουθούς του ότι βρίσκεται στο μπάνιο του καταστήματος, καθώς η κοπέλα την οποία βιντεοσκοπούσε προηγουμένως, αντιλήφθηκε πως την κορόιδευε.

Το Magazine επιλέγει να μην δημοσιεύσει τα απαράδεκτα βίντεο της διαπόμπευσης της νεαρής από τον χορογράφο.

Μετά το σάλο, ο Τάσος Ξιαρχό επιχείρησε να απολογηθεί, αποδίδοντας την ενέργειά του στον… αυθορμητισμό του, ενώ προχώρησε και σε μια άθλια… δημοσκόπηση στο Instagram, με την οποία έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

“Ζητώ συγγνώμη από την κοπέλα για τον σχολιασμό. Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές ο αυθορμητισμός μου είναι εξτρίμ. Παρόλα αυτά, δεν αναγνωρίζω το ότι ο καθένας μπορεί να γίνει δικαστής και να δικάσει εμένα ή τον οποιονδήποτε, όταν όλοι πίσω από τις οθόνες κράζουν ανελέητα και χωρίς όριο.

Η συγγνώμη μου είναι αληθινή μόνο και μόνο επειδή την έφερα σε δύσκολη θέση και σίγουρα δεν είμαι ρατσιστής με το πάχος. Μπορείτε να με κάψετε στο Σύνταγμα όσοι θεωρείτε τους εαυτούς σας δικαστές, όμως νομίζω δεν αφορά όλους εσάς ο λόγος μου και απλά περιμένετε να ασχοληθείτε με κάτι. Ευχαριστώ”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Σε επόμενο story, ο χορογράφος ρώτησε τους ακολούθους του αν εκείνοι έχουν ποτέ χλευάσει κάποιον για την εμφάνισή του, μάλλον σε μια αποτυχημένη προσπάθειά του να δικαιολογηθεί και ίσως θέλοντας να μας κάνει “συνένοχους στο έγκλημα”.

instagram @tasosxiarho

Διαδικτυακό κίνημα #οριζοντιες_ριγες

Μετά την απαράδεκτη συμπεριφορά του Ξιαρχό, μέσω του hashtag #οριζοντιες_ριγες, πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς τον χορογράφο, κάνοντας σαφές πως θα συνεχίσουν να φορούν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν, όσα κιλά και αν είναι, στηρίζοντας τη νεαρή που δέχτηκε τη χοντροφοβική συμπεριφορά.

Μεταξύ αυτών η Σίσσυ Χρηστίδου, η Δανάη Μπάρκα και η Κατερίνα Ζαρίφη, οι οποίες προχώρησαν σε αντίστοιχες αναρτήσεις, φορώντας τα αγαπημένα τους ριγέ μπλουζάκια.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν διόλου τυχαίο

Τα παραπάνω κακοποιητικά σχόλια του Τάσου Ξιαρχό δεν αποτελούν έκπληξη και το συγκεκριμένο περιστατικό δεν θα πρέπει να θεωρείται μεμονωμένο, μιας και ο ίδιος έχει προχωρήσει και στο παρελθόν σε ανάλογες επιθέσεις, μέσω του Instagram.

Συγκεκριμένα, πριν λίγες εβδομάδες, ο χορογράφος είχε κάνει slut shaming σε μια γυναίκα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, ανεβάζοντας σε story ανάρτησή της με εσώρουχα, γράφοντας “αίσχος”.

Μετά την ενέργεια αυτή, ενοχλημένη η γυναίκα τού έστειλε προσωπικό μήνυμα, λέγοντάς του ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο από εκείνον, με τον χορογράφο να εξαπολύει τον σεξιστικό του οχετό προς την ίδια.

“Μου το έχουν κλείσει το προφίλ αγάπη, απλά το ξανάνοιξα. Πραγματικά έλεος. Από σένα δεν περίμενα κάτι τόσο ανώριμο”, είπε η νεαρή, με τον ίδιο να της απαντά χωρίς ντροπή “ε ας το ξανακλείσουμε αγάπη. Ας έχεις και κάτι κλειστό. Υποστηρίζω το διαφορετικό, αλλά όχι το πορνογραφικό”.

Πριν από λίγο καιρό και ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης υπήρξε θύμα διαδικτυακής επίθεσης από τον Ξιαρχό.

Μετά από διαμάχη τους, ο χορογράφος προχώρησε σε μια απαράδεκτη ομοφοβική ανάρτηση, μέσω story, με την οποία ζητούσε από τους ακολούθους του να του δώσουν τη διεύθυνση του Ηλία Γκιώνη, ώστε “να πάει εκεί” και “να τα πούνε σαν άντρες, όχι σαν αδερφή από εδώ”…

Λίγο μετά, ο Ξιαρχό προκάλεσε ξανά, αναρτώντας ένα βίντεο σε story, με το οποίο επιτίθονταν κατά της ελληνικής γκέι κοινότητας, κάνοντας λόγο για “κακές αδερφές”.

Ο ίδιος, είχε πει χαρακτηριστικά: “Αυτό που μισώ στην ελληνική γκέι κοινότητα είναι ότι όλα πρέπει να είναι όπως τα θέλουν αυτοί, αλλιώς γίνονται κακές αδερφές. Αυτό είναι η κακιά αδερφή. Δεν επικροτώ τα Gay Prides. Δεν γουστάρω να με χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο glitter και χρωματιστό”…

Είναι να απορεί κανείς για το πώς μπορεί ένα ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο να εκφράζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο ή μήπως όχι;

Η εσωτερικευμένη ομοφοβία του Τάσου Ξιαρχό

Η εσωτερικευμένη ομοφοβία -εν συντομία- αναφέρεται στα αρνητικά συναισθήματα που τρέφει κάποιο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για τον ίδιο του τον εαυτό ή για άλλα μέλη της κοινότητας.

Ο όρος εσωτερικευμένη ομοφοβία χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει τις ενσυνείδητες ή ασυνείδητες συμπεριφορές που έχει ένα άτομο, επειδή αισθάνεται την ανάγκη να συμμορφωθεί με τις προσδοκίες και τις επιταγές της ετεροκανονικότητας.

Όταν ένα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο κάνει λόγο (και δη δημοσίως) για “κακές αδερφές” και για “ανθρώπους χρωματιστούς”, αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για το ίδιο το άτομο.

Το πρόβλημα, όμως, είναι μεγαλύτερο όταν αυτό το άτομο έχει “φωνή” στην τηλεόραση και γενικά στα ΜΜΕ, ενώ ταυτοχρόνως ακολουθείται από κάποιες χιλιάδες θαυμαστών στα social media.

Γιατί, όμως, ένας τέτοιος άνθρωπος θεωρείται “influencer”;

Χρειάστηκαν πολλές εμετικές αναρτήσεις του Ξιαρχό, ώστε οι χρήστες του διαδικτύου να αναρωτηθούν γιατί ένας τέτοιος τύπος ακολουθείται από χιλιάδες ανθρώπους, κάνοντας λόγο για “cancel”.

Μέσα σε λίγες ώρες ο χορογράφος έχασε περίπου 7.000 ακολούθους στο Instagram, με τον ίδιο να απενεργοποιεί για ένα χρονικό διάστημα τον λογαριασμό του, καθώς η πτώση σε followers (θα) ήταν κατακόρυφη.

Ό,τι και να γίνει με τον ίδιο, είτε ξεχαστεί το περιστατικό, είτε όχι, σε κάθε περίπτωση, γεννώνται τα εξής ερωτήματα:

Γιατί θα πρέπει να θεωρείται influencer ένας άνθρωπος που αποτελεί κακό παράδειγμα για τους νεαρούς χρήστες του διαδικτύου, έχοντας μια τόσο κακοποιητική συμπεριφορά, κάνοντας διαρκώς bullying μέσω των social media;

Πώς γίνεται να ακολουθείται από χιλιάδες νέα άτομα, ένας άνθρωπος που κάνει body shaming, slut shaming και που εξαπολύει ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς προς μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, επειδή “δεν του ταιριάζουν”;

Μήπως όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες, θα πρέπει να μάς κάνουν να αναρωτηθούμε σε ποιους τελικά δίνουμε αξία, προβολή και χρήματα, ακολουθώντας τους στα social media;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα