AP Photo/Jon Super AP Photo/Jon Super

ΡΕΑΛ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ, ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;

Τα λεφτά δεν παίζουν μπάλα, ωστόσο εμείς τα βάλαμε κάτω και υπολογίσαμε πόσο κοστίζουν οι ομάδες που θα δούμε το Σάββατο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Λίβερπουλ στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου και όλος ο πλανήτης μοιάζει έτοιμος για το ποδοσφαιρικό γεγονός της χρονιάς, αυτό που φέρνει φέτος στο γήπεδο -και στις οθόνες μας- αντίπαλες ξανά αυτές τις δύο μεγάλες ομάδες, μετά από τέσσερα χρόνια.

Μετά από εκείνον τον τελικό που η Λίβερπουλ έφυγε με τρία γκολ στην βαλίτσα της και η Ρεάλ με το τρόπαιο.

Αυτήν τη στιγμή, οι “Μερένγκες” έχουν στη συλλογή τους 13 κύπελλα Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι “Κόκκινοι” έχουν 6, και δεν ξέρουμε μετά το Σάββατο ποιος θα δει τους αριθμούς του να αυξάνονται και ποιος να μένουν στάσιμοι. Ξέρουμε όμως κάτι άλλο για αριθμούς: ποια ομάδα κοστίζει σήμερα τα περισσότερα χρήματα.

Είναι μια καλή ευκαιρία τώρα, πέρα από συστήματα, έτοιμους και ανέτοιμους παίκτες, προσδοκίες και βάρος φανέλας, να δούμε πόσο στοιχίζουν οι δύο μονομάχοι.

Παρότι, λοιπόν, οι Μαδριλένοι προηγούνται σε διεθνείς τίτλους, οι Άγγλοι είναι εκείνοι που ξεπερνούν στη συνολική αξία των παικτών τους πρώτους.

Η αξία της μεγάλης ομάδας του Κλοπ, με μέσο όρο ηλικίας τα 27,2 έτη, ανέρχεται στα 900.500.000 ευρώ, σύμφωνα με το εξειδικευμένο portal, Transfermarkt. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής των “Κόκκινων” με το εντυπωσιακό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, και με τους Σαντιό Μανέ και Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ να ακολουθούν με αξία 80 εκατομμυρίων ευρώ έκαστος.

AP Photo/Jon Super AP Photo/Jon Super

Λίγο πίσω τους βρίσκουμε τον Άντριου Ρόμπερτσον με 65 εκατομμύρια ευρώ, τον τερματοφύλακα Άλισον Μπέκερ που κοστίζει 60 εκατομμύρια ευρώ όπως και ο Ντιόγκο Ζότα. Τέλος, ο Φίρχιλ φαν Ντάικ έχει αξία 55 εκατομμυρίων ευρώ στην ποδοσφαιρική αγορά και ο Λουίς Ντίαζ 45 εκατ. ευρώ.

Η Ρεάλ τώρα από τη δική της μεριά έχει έτοιμη μια ομάδα 26 παικτών για τον τελικό με μέσο όρο ηλικίας 27,5 ετών.

Σύμφωνα με το Transfermarkt, οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι εκτιμούνται στην αγορά του ποδοσφαίρου στα 756,500.000 ευρώ, με τον Βραζιλιάνο Βινίσιους Τζούνιορ να είναι ο πιο ακριβός παίκτης από όλους με 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθούν οι Τιμπό Κουρτουά και Φεντερίκο Βαλβέρδε με 65 εκατομμύρια ευρώ έκαστος, ο Έντερ Μιλιτάο στα 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Ντέιβιντ Αλάμπα αποτιμάται στα 55 εκατομμύρια ευρώ όπως και ο Εντουάρντο Καμαβίνγκα.

Ο παίκτης της χρονιάς για τους Μαδριλένους, ο Καρίμ Μπενζεμά, έχει αξία 25 εκατ. ευρώ, όσο και ο Τόνι Κρόος, ενώ ο Λούκα Μόντριτς βρίσκεται στα 10 εκατ. ευρώ.

Και οι δύο ομάδες θα λάβουν από 15,5 εκατομμύρια ευρώ ως ανταμοιβή για το ότι έφτασαν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η νικήτρια θα πάρει ακόμη 4,5 εκατ. ευρώ και άλλα 3,5 ως μπόνους που θα παίξει στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Μέσα σε αυτά τα ποσά δεν υπολογίζονται όλα τα χρήματα που έχει κερδίσει η κάθε ομάδα από τη φάση των ομίλων μέχρι και τον ημιτελικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα